ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΦΑΛ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα, το οποίο στηρίζεται σε λανθασμένη ή ελλιπή πληροφόρηση για την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, εκ μέρους της ΜΕΦΑΛ, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Στις 24 Μαΐου 2021 οι πελάτες μας, Μεφαλ Δημόσια Λτδ, ενημερώθηκαν, από το Υπουργείο Υγείας, για πρώτη φορά, ότι τα προϊόντα που παραλήφθηκαν και ακολούθως παραδόθηκαν δεν ήταν του εργοστασίου που αναμένετο (τόσο από τη ΜΕΦΑΛ όσο και το Υπουργείο), αλλά άλλου εργοστασίου, εγκεκριμένου βέβαια από την Ευρωπαική Ένωση.
  2. Οι πελάτες μας, την ίδια ημέρα, απέστειλαν επιστολή στις Ιατρικες Υπηρεσίες, καταγράφοντας τα γεγονότα, παραδίδοντας αποδεικτικά στοιχεία και καταλήγωντας ότι εάν υπάρχει καταδολιευση, αυτή έγινε πρώτα εις βάρος της ΜΕΦΑΛ και μετά εις βάρος του Υπουργείου.
  3. Στις 25 Μαΐου 2021 ενημερωθήκαμε για καταγγελία που έγινε εναντίον των πελατών μας από το Υπουργείο Υγείας.
  4. Στις 26 Μαΐου 2021 στάλθηκε, από εμάς, επιστολή στην Αστυνομία με θέμα το αίτημα της εταιρείας ΜΕΦΑΛ να καταγγείλει την τέλεση ποινικών αδικημάτων από Κινέζο πολίτη και δύο Κινέζικες Εταιρείες, ζητώντας να υποδειχθεί το αρμόδιο Τμήμα της Αστυνομίας για την υποβολή σχετικής καταγγελίας
  5. Στις 27 Μαΐου 2021, στάλθηκε νέα επιστολή προς την Αστυνομία, επαναλαμβάνοντας το αίτημα ενημέρωσης, όσον αφορά το Τμήμα στο οποίο θα έπρεπε να απευθυνθούμε για την υποβολή της σχετικής καταγγελίας.
  6. Το πρωί της 29ης Μαΐου 2021, στάλθηκε ενυπόγραφη γραπτή καταγγελία στην Αστυνομία, εκ μέρους της Μεφάλ και δόθηκε προς τις Αρχές όλη η πληροφόρηση που ήταν στην διάθεσή των πελατών μας και αφορούσε όλα τα γεγονότα από την ημέρα που η εταιρεία ΜΕΦΑΛ ενδιαφέρθηκε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Υγείας μέχρι και την προηγούμενη της καταγγελίας.
  7. Έχει ήδη σταλεί και επιστολή καταγγελίας στην Κινέζικη Πρεσβεία, και στον Κινέζο Πρέσβη, ούτως ώστε να βοηθήσει στον εντοπισμό των κινέζικων εταιρείων και του Κινέζου πολίτη.

 

Χαιρετίζουμε το άρθρο του Φιλελεύθερου, το οποίο θέτει στη ορθή βάση το όλο ζήτημα που έχει εγερθεί και συγκεκριμένα ότι  αφορά σε κατ’  ισχυρισμό παράδοση προϊόντων τα οποία δεν πληρούσαν τις συμφωνημένες προδιαγραφές και σε καμία περίπτωση δεν αφορά σε παράδοση απομίμηση προϊόντων  .

Να σημειωθεί ότι οι πελάτες μας έχουν σαφείς διαβεβαιώσεις και αναμένουν την επιστημονική επιβεβαίωση ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι εξίσου κατάλληλα και ασφαλή με οποιαδήποτε άλλα προϊόντα κυκλοφορούν στην κοινοτική αγορά και διατίθενται από το το Υπουργείο Υγείας στο κοινό.

Οι πελάτες μας, εταιρεία ΜΕΦΑΛ, δυστυχώς, ξεγελάστηκαν από γραπτές διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει, όσον αφορά το εργοστάσιο παραγωγής τους, από τον Κινέζο αντιπρόσωπό τους.

Τέλος, παρακαλούμε όπως, για αποφυγή δημοσίευσης λανθασμένων ή παραπλανητικών ή και ελλιπών πληροφοριών, στο μέλλον, επικοινωνείτε μαζί μας προς υποβοήθηση του δημοσιογραφικού έργου.