Αντίδραση Οδυσσέα με πόρισμα Νικολάτου για Ελεγκτική

Την αντίδραση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Νικολάτου για τα χρυσά διαβατήρια, η οποία κάνει λόγο και για ενδεχόμενες ευθύνες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. 

Με ανάρτηση στο twitter, η Ελεγκτική Υπηρεσία σχολίασε τις αναφορές στο πόρισμα Νικολάτου. Μάλιστα χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες αναφορές για ενδεχόμενες ευθύνες, ως «εκτός όρων εντολής, μεροληπτική προσπάθεια της Ερευνητικής Επιτροπής, κατά παράβαση κάθε αρχής δεοντολογίας να πλήξει με ανυπόστατα επιχειρήματα, προσωπικά το Γενικό Ελεγκτή, για τους προφανείς λόγους που έχουν ήδη αναδειχθεί».

Όπως σημειώνεται η Ελεγκτική Υπηρεσία, θα απαντήσει αύριο Τετάρτη με εκτενή ανακοίνωση της.

Οι ενδεχόμενες ευθύνες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο πορίσματος της Επιτροπής Νικολάτου για τα χρυσά διαβατήρια:

Το Σύνταγμα και οι Νόμοι παρέχουν ευρείες εξουσίες στον Γενικό Ελεγκτή για να επιτελέσει το έργο του. Διευκρινίζεται ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει νομικό δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος τους ελέγχους που θα διενεργηθούν και να θέσει τις προτεραιότητες που ο ίδιος κρίνει. Ωστόσο, εάν ο Γενικός Ελεγκτής, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται, επέλεγε να προβεί σ’ ετοιμασία έκθεσης για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα από το 2016, έτος που η Ελεγκτική Υπηρεσία έκανε έλεγχο και απέκτησε γνώση των προβλημάτων, ή έστω και αργότερα όταν είχε γίνει λήπτης αρκετών καταγγελιών, τότε τα προβλήματα και οι αδυναμίες του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος θα έρχονταν στην επιφάνεια και ενδεχομένως το Πρόγραμμα να είχε μια ευκαιρία να διορθωθεί, να λειτουργήσει ορθά και να αποφευχθεί ο τερματισμός του, αλλά και συνάμα να αποφύγουμε τον διασυρμό της χώρας.

Philenews