Χάθηκε και ο Ιούνης για Βρετανούς στην Κύπρο – Μάχη να σωθεί ότι σώζεται

Χαμένος μήνας πρέπει να θεωρείται τουριστικά ο Ιούνιος μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης να μην αναβαθμίσει καμιά χώρα στην ταξιδιωτική της λίστα.

Η εξέλιξη αυτή άφησε την Κύπρο στην πορτοκαλί κατηγορία και τους βρετανούς με δεμμένα τα χέρια αφού όσοι επιλέγουν να έρθουν στο νησί μας θα πρέπει με την επιστροφή τους να μπαίνουν σε 10ημερη καραντίνα. Πάντως η γεύση που αφήνει η απόφαση αυτή στους τουριστικούς εταίρους είναι γλυκόπικρη.

«Είναι μια απόφαση που δεν μας βρήκε προ εκπλήξεως. Από εκεί και πέρα κάτι άλλο που βγαίνει είναι ότι δεν έχει μπει κάποιος άλλος προορισμός ανταγωνιστικός σε εμάς στην πράσινη κατηγορία κάτι το οποίο μας βρίσκει ευχαριστημένους», τόνισε στο omega  ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Τόσο οι ταξιδιωτικοί πράκτορες όσο και οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι η τακτική που ακολουθεί η χώρα μας, σχετικά με τις πολλές διαγνωστικές εξετάσεις δεν επιτρέπει το γρήγορο ξεκλείδωμα του τουρισμού. Ωστόσο αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των μέτρων.

«Ενδεχομένως αν γίνονταν λιγότερα τεστ με αποτέλεσμα ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων να ήταν μικρότερος ενδεχομένως να μπορούσαμε να κατηγοριοποιηθούμε σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα στην πράσινη κατηγορία», είπε ο κ. Ρουσουνίδης.

«Ενώ η επιδημιολογική μας εικόνα είναι πάρα πολύ καλή δυστυχώς στον προγραμματισμό δεν είμαστε ακόμη εκεί που δικαιούμαστε να είμαστε», λέει από πλευράς του ο  εκπρόσωπος Τύπου Συνδέσμου Ταξιδιωτικών ΠρακτόρωνΧάρης Παπαχαραλάμπους.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στις 28 Ιουνίου όπου η Βρετανία θα ανακοινώσει την νέα κατηγοριοποίηση χωρών, με τις προβλέψεις να είναι αισιόδοξες. Επίσης μικρή αισιοδοξία επιτρέπει και η αύξηση κρατήσεων από ευρωπαϊκές χώρες ενώ ενέργειες γίνονται για να επαναρχίσουν και οι ναυλωμένες πτήσεις από Ρωσία.

«Βλέπουμε να αυξάνονται σιγά σιγά οι κρατήσεις από ευρωπαϊκές χωρές όπως τη Γερμανία την Ελβετία», λέει ο κ. Παπαχαραλάμπους.

«Εμείς πιστεύουμε θα είμαστε στην πράσινη κατηγορία από τις 28 Ιουνίου και εντεύθεν και αυτή θα δώσει και το έναυσμα της ουσιαστικής μαζικής καθόδου τουριστών από την Μεγάλη Βρετανία», επισημαίνει από πλευράς του ο κ. Ρουσουνίδης.

Πάντως οι τουριστικοί εταίροι θεωρούν ότι το πρώτο εξάμηνο έχει ήδη χαθεί και πλέον βάζουν όλα τα αυγά τους στους επόμενους 3-4 μήνες προκειμένου να σώσουν την χρονιά.