Επεισοδιακό διαζύγιο Γιολίτη – Κυβέρνησης

Επεισοδιακά έκλεισε το κεφάλαιο Έμιλυ Γιολίτη στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη με την ίδια να υποβάλλει παραίτηση γραπτώς, εκφράζοντας κατά τρόπο έντονο και αιχμηρό τη διαφωνία της με την αξιολόγηση που έτυχε από τον ίδιο τον Πρόεδρο. Μέσα από την επιστολή της, η οποία (σύμφωνα με πληροφορίες) δημοσιοποιήθηκε πριν ο ΠτΔ τη διαβάσει, η Έμιλυ Γιολίτη αναφέρει πως η «κατηγορία» σε βάρος της ήταν ότι πλήττει την εικόνα της Κυβέρνησης. 

Η τέως υπουργός είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη γύρω στη μία το μεσημέρι ζητώντας επίμονα να της ξεκαθαρίσει κατά πόσο ευσταθούν τα όσα δημοσιεύονται που τη θέλουν να είναι ο «αδύναμος κρίκος της Κυβέρνησης». Στη σύντομη τους συζήτηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται από την ίδια να της ανέφερε πως πλήττει την εικόνα της Κυβέρνησης και του ίδιου, λόγω των σχέσεων της με τον στενό οικογενειακό περίγυρο του Προέδρου «και των όσων κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», όπως αναφέρει στην επιστολή της.

Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Ε. Γιολίτη η οποία αφού ο ΠτΔ έκλεισε το τηλέφωνο και αποσύρθηκε, η ίδια προχώρησε στη συγγραφή επιστολής παραίτησης την οποία δημοσιοποίησε.

Η αναφορά του ΠτΔ για το ότι η κ. Γιολίτη πλήττει την εικόνα της Κυβέρνησης φαίνεται πως είχε βαρύτερα αίτια. Πληροφορίες φέρουν την Πινδάρου να είχε εκφράσει κατά καιρούς δυσφορία για την τέως υπουργό. Η συνεργασία, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, όχι μόνο δεν ήταν αγαστή για θέματα που αφορούσαν και τη Βουλή, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και περιπετειώδης. Πέραν αυτού, η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συνολική στάση της την περίοδο του προεκλογικού αγώνα για τις Βουλευτικές Εκλογές.

Η αποδοχή της παραίτησης έγινε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ενώ αργότερα σε δήλωσή του ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε την Ε. Γιολίτη για τα όσα πρόσφερε ως υπουργός. Ο Πρόεδρος αποδεχόμενος την παραίτηση ανακοίνωσε ότι καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θα ασκεί ο ΥΠΑΜ Χαράλαμπος Πετρίδης μέχρι τον ανασχηματισμό, ανώ αργότερα δήλωσε πως μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα γνωστοποιηθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Philenews