Φωνές, ένταση και απειλές στο Δικαστήριο Λεμεσού

Σε καταγγελία προς την Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας αναμένεται να προβεί ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης κυκλώματος εργαστηρίου παρασκευής μεθαμφεταμίνης, η οποία εκδικάζεται στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.

Όπως ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, τον κτύπησαν κατά τη μεταφορά του προς το κελί κράτησης. Το εν λόγω πρόσωπο προχώρησε σε παράπονο προς τις Αρχές και ζήτησε να εξεταστεί και από ιατροδικαστή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν οι τέσσερις κατηγορούμενοι της υπόθεσης άρχισαν να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους εντός του οχήματος μεταφοράς κρατουμένων, το οποίο τους μετέφερε από τις Κεντρικές Φυλακές στα αστυνομικά κρατητήρια του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Από το όχημα κατέβηκε ο ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία έφτυσε μέλος της Δύναμης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί άμεσα σε κελί κράτησης. Οι άλλοι τρεις ενώ βρίσκονταν ακόμα εντός του οχήματος με την πόρτα κλειστή και με χειροπέδες στα χέρια, άρχισαν να φωνάζουν, να χτυπούν τα σίδερα του αστυνομικού οχήματος, να εξυβρίζουν και να απειλούν τους αστυνομικούς.

Στον χώρο σημειώθηκε ένταση, με τις φωνές να ακούγονται εντός του δικαστηρίου, ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού όπου μέλη της έσπευσαν για ενίσχυση. Αφού επιβλήθηκε η τάξη και οι τέσσερις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ξεκίνησε η δίκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των κατηγορουμένων, ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου ότι ο πελάτης του δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο κελί. Είπε ακόμη πως το γεγονός αυτό, αποτέλεσε την αιτία που αντέδρασαν οι άλλοι τρεις συγκρατούμενοί του εντός του οχήματος.

Κατά τη δικαστική διαδικασία, οι δικηγόροι των τεσσάρων έθεσαν ζήτημα κατάχρησης διαδικασίας καθώς, όπως είπαν, η υπόθεση έχει καταχωρηθεί εδώ και ένα χρόνο, η διαδικασία έχει ξεκινήσει και η Κατηγορούσα Αρχή παραδίδει μέχρι σήμερα νέο μαρτυρικό υλικό.

Philenews