Η έκκληση του δικηγόρου της οικογένειας του Θανάση

Οι Αρχές της Δημοκρατίας θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην εξιχνίαση ενός ειδεχθούς εγκλήματος, είπε ο Λουκής Λουκαΐδης, δικηγόρος της οικογένειας του Θανάση Νικολάου, μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών ότι ο θάνατος του, πριν από 16χρόνια, οφείλεται σε στραγγαλισμό και όχι σε αυτοχειρία.

Η ανατροπή στην υπόθεση ήρθε μετά τις επίμονες προσπάθειες της οικογένειας του 26χρονου εθνοφρουρού, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο από την Αυστραλία για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία και εντοπίστηκε νεκρός, στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, κάτω από το γεφύρι της Άλασσας.

Όπως ανέφερε ο κ.Λουκαϊδης, «η αρμόδια Αρχή του κράτους, η Νομική Υπηρεσία, πρέπει να δώσει οδηγίες στην Αστυνομία να εξετάσει την υπόθεση και να βρει τους υπεύθυνους αυτού του φοβερού εγκλήματος».

Σημείωσε δε ότι, σε αντίθετη περίπτωση, η οικογένεια δεν θα διστάσει να καταγγείλει ξανά την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην υπόθεση, αυτός ο φόνος είναι προκλητικός», είπε και πρόσθεσε ότι «ο Θανάσης ήταν ένα νέο παιδί που δεν είχε λόγο να θέσει τέρμα στη ζωή του».

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι εφικτό, μετά από 16 χρόνια, να εντοπιστούν οι δράστες, ο κ.Λουκαϊδης δήλωσε πως «όταν θέλουν οι αστυνομικοί μπορούν να βρουν τους ένοχους, εξαρτάται από την ικανότητα τους».

«Ο χρόνος βλάπτει μια υπόθεση, αλλά αν είναι κάτι που μπορεί να βρεις θα το βρεις και δεν είναι η πρώτη φορά που εξιχνιάζεται έγκλημα μετά από χρόνια», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ακόμη ότι έγιναν πολλά λάθη στη διερεύνηση της υπόθεσης το 2005.

Χθες η Νομική Υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι παρέλαβε την τελευταία έκθεση του εμπειρογνώμονα που διόρισε η Δημοκρατία, ενώ ακολούθησε σύσκεψη στην παρουσία  του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, των Εισαγγελέων υπεύθυνων του Ποινικού Τομέα και του Αστικού Τομέα αντίστοιχα, του Αρχηγού Αστυνομίας καθώς και άλλων μελών της ηγεσίας της Αστυνομίας.

Όλα τα στοιχεία, αναμένεται να τεθούν ενώπιον του θανατικού ανακριτή και αναλόγως θα ληφθούν αποφάσεις για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες.