Κακοποιούσε σεξουαλικά την ίδια του την κόρη από τα 5 της χρόνια

Ένοχος για την κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση της ίδιας του της θυγατέρας από την ηλικία των 5 ετών, κρίθηκε άνδρας από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, το οποίο επιφυλάχθηκε για την επιβολή ποινής στις 25 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο κατηγορούμενος έφυγε από την οικογενειακή εστία τον Ιανουάριο του 2015 και για περίπου ένα χρόνο διέμενε στο σπίτι της αδερφής του, ενώ αργότερα ενοικίασε δικό του σπίτι. Ο κατηγορούμενος συνέχισε να έχει επικοινωνία με τα παιδιά του κατά τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο από κάποιο χρονικό σημείο και έπειτα η θυγατέρα του, προφασιζόμενη διάφορες δικαιολογίες, δεν ήθελε να μεταβαίνει στον πατέρα της.

Αρχές του 2019 το κορίτσι αποκάλυψε στη μητέρα της τα γεγονότα που αφορούσαν τις υπό κρίση κατηγορίες. Τα όσα το παιδί αποκάλυψε δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα του δικαστηρίου τα αδικήματα διαπράττονταν αρχικά στο οικογενειακό σπίτι όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ήταν στον πάνω όροφο της οικίας, αλλά συνεχίστηκαν και αργότερα, τόσο κατά την περίοδο που ο κατηγορούμενος διέμενε στο σπίτι της αδερφής του, όσο και όταν αυτός μετακόμισε σε δικό του χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από ψυχολογική αξιολόγηση του κοριτσιού διαπιστώθηκε η παρουσία σοβαρής και επίμονης συμπτωματολογίας διαταραχής μετατραυματικού στρες, η οποία συνοδεύεται από αποσυνδετικά συμπτώματα αποπροσωποίησης.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για έκθεση των ελαφρυντικών του κατηγορούμενου και επιβολή ποινής στις 25 Ιουνίου 2021.

ΠΗΓΗ: Φilenews