Μπαίνει εβδομάδα καμίνι τη Δευτέρα – Πότε «παίζουν» και μέχρι και 45ρια

Θερμοκρασίες που θα κτυπήσουν κόκκινο αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στην Κύπρο.

Σε επικοινωνία του OMEGALIVE με την μετεωρολογική υπηρεσία μας αναφέρθηκε ότι από τα Δευτέρα θα έχουμε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών και με τις ενδείξεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή να καταδεικνύουν ότι από την Πέμπτη και μετά θα είναι αισθητά πάνω από τους 40 ο υδράργυρος.

Σιγουρά θα είναι η πιο ζεστή εβδομάδα  του καλοκαιριού μέχρι στιγμής.

Δεν αποκλείεται να δούμε και θερμοκρασίες που να ξεπεράσουν και τους 44 και 45 βαθμούς.

Ενδεικτική και η πρόβλεψη πριν από λίγο της μετεωρολογικής μέχρι και τη Δευτέρα:

Θερμή αέρια μάζα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τρίτη,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα τα οποία είναι πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.