Παραδίδει τη σκυτάλη ο Άντρος – Τα δύο φαβορί για τη θέση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Καταιγιστικές εξελίξεις έρχονται στο ΑΚΕΛ, στον απόηχο της νέας, μεγάλης εκλογικής αποτυχίας του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Όπως όλα δείχνουν, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Άντρος Κυπριανού αποχωρεί από το πρώτο τη τάξει σκαλοπάτι της ηγετικής πυραμίδας, με τους Στέφανο Στεφάνου και Γιώργο Λουκαϊδη να προβάλλουν, αυτή τη στιγμή, ως οι επικρατέστεροι –ένας εκ των δύο- για να τον διαδεχθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το Συνέδριο του κόμματος θα είναι τριήμερο και έχει ήδη καθοριστεί για τις 2, 3 και 4 Ιουλίου. Θα προηγηθεί αύριο Τετάρτη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, ενώ το Σάββατο θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deal με Βότση, ορκίζεται και παραιτείται ο Καρογιάν-Χοντρό παρασκήνιο

Η απόφαση του Άντρου Κυπριανού να παραδώσει τα ηνία του κόμματος συσχετίζεται, πέρα από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, με το γεγονός ότι στο ΑΚΕΛ τα στελέχη αποχωρούν με την συμπλήρωση του 65ου της ηλικίας τους και χρειάζεται ενεργοποίηση ειδικής ρήτρας, που προβλέπεται από το Καταστατικό, για παραμονή τους. Ρήτρα, την οποία ο Γ.Γ. του κόμματος φαίνεται να έχει αποφασίσει να μην αξιοποιήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο να παραδώσει τα ηνία του ΑΚΕΛ άφησε ανοιχτό ο ίδιος ο κ. Κυπριανού, στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες στο ΑΚΕΛ αναλαμβάνονται συλλογικά και ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

Επισημαίνεται ότι η παραίτηση του κ. Κυπριανού από την ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν συνεπάγεται και την αποχώρησή του από το κόμμα, ούτε και την εγκατάλειψη της βουλευτικής του έδρας.

Πηγή: reporter.com.cy