Ποινικός ανακριτής για το θανατηφόρο της ΑΗΚ

Θανατικός ανακριτής θα εμπλακεί στη διερεύνηση του ατυχήματος σε υποσταθμό της ΑΗΚ στα Λατσιά που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο υπάλληλοι της Αρχής, εκ των οποίων ο ένας απεβίωσε.

Ο επί του Τύπου εκπρόσωπος της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ερωτηθείς σχετικά από τον «Φ», ανέφερε ότι από τη στιγμή που το ατύχημα εξελίχθηκε σε θανατηφόρο, η Αστυνομία θα εμπλακεί στη διερεύνηση της υπόθεσης. Επειδή ο εκλιπών νοσηλευόταν στο εξωτερικό θα αναμένουμε τον επαναπατρισμό της σορού οπόταν θα διενεργηθεί νεκροτομή και λαμβανομένου υπόψιν πως πρόκειται για εργατικό ατύχημα, τα ευρήματα θα παραδοθούν στο υπουργείο Εργασίας και στον θανατικό ανακριτή, ο οποίος αναλαμβάνει παρόμοιες υποθέσεις, είπε ο κ. Χρίστου. Τέλος ανέφερε πως στην όλη διερεύνηση πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος του υπουργείου Εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα τροπή στην έρευνα για το θανατηφόρο στην ΑΗΚ

Όπως πληροφορείται ο «Φ», η έρευνα του υπουργείου Εργασίας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και μέχρι σήμερα έχει ληφθεί μεγάλος αριθμός καταθέσεων. Ανάμεσα στα άτομα που κατέθεσαν περιλαμβάνονται συνάδελφοι τους οι οποίοι, κατά καλή τους τύχη βρίσκονταν έξω από τον υποσταθμό που εξερράγη προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό των δύο υπαλλήλων της ΑΗΚ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ελήφθησαν καταθέσεις και από στελέχη της ΑΗΚ τα οποία είχαν την ευθύνη για το συνεργείο συντήρησης, στα άτομα που εξουσιοδότησαν τους υπαλλήλους να διενεργούν αυτού του είδους τις συντηρήσεις, καθώς και από άλλα στελέχη της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Μετά το ατύχημα είχαμε ζητήσει από την ΑΗΚ να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το προσωπικό της Αρχής δεν εκπαιδεύεται αρκετά, λόγω του ότι αφυπηρέτησαν πολλοί υπάλληλοι με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ικανός αριθμός εκπαιδευμένων και εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων και η απάντηση που μας εδόθη ήταν ότι «η εκπαίδευση του προσωπικού είναι συνεχής, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να αποκτηθούν οι απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες». Αυτές, σύμφωνα με την απάντηση που είχε δοθεί, βεβαιώνονται με τα κατάλληλα πιστοποιητικά.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΟΠΑΗ, Κυριάκος Ταφούνας, ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι οι δύο υπάλληλοι της Αρχής δεν είχαν εμπειρία ή και τις εξουσιοδοτήσεις που απαιτούνταν.

πηγη: Φilenews