Προς εξιχνίαση 16 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λεμεσό

Κοντά στην εξιχνίαση τουλάχιστον 16 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών βρίσκονται οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, μετά τη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 30 και 41 ετών, καθώς και τον εντοπισμό κλοπιμαίας περιουσίας. Οι ύποπτοι τέθηκαν χθες υπό 8ήμερη κράτηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κλοπιμαία περιουσία ανεβρέθηκε σε διαμέρισμα του 41χρονου, μετά από επιχείρηση έρευνας, από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Στο διαμέρισμα εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, πορτοφολιών, τσαντών, ενδυμάτων και ηλεκτρικών εργαλείων, ενώ κατά την έρευνα, μέρος της περιουσίας αναγνωρίστηκε ότι είχε κλαπεί από αποθήκη εργοληπτικής εταιρείας στη Λεμεσό, στις 24 Μαΐου, καθώς και από κατοικία, επίσης στη Λεμεσό, μετά από διάρρηξη της οικίας, τον Ιούνιο του 2019.

Όλα τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας, αφού εγέρθηκαν υποψίες ότι αποτελούσαν προϊόν κλοπής, ενώ ο 41χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Της έρευνας, στο διαμέρισμα του 41χρονου, είχε προηγηθεί, το βράδυ της Παρασκευής, 28 Μαΐου, η σύλληψη του 30χρονου υπόπτου, ο οποίος καταζητείτο σχετικά με τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2017 και 2021. Τον 30χρονο καταζητούμενο εντόπισαν και συνέλαβαν μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, ενώ στη συνέχεια εξασφαλίστηκε δικαστικό διάταγμα κράτησής του για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Αποτέλεσμα των εξετάσεων που ακολούθησαν, ήταν η αναγνώριση μεγάλου μέρους της περιουσίας που ανεβρέθηκε στο διαμέρισμα του 41χρονου υπόπτου, ως περιουσία που κλάπηκε μετά από διαρρήξεις κατοικιών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη Λεμεσό, ενώ παράλληλα προέκυψαν στοιχεία που συνδέουν τους 30χρονο και 41χρονο, στη διάπραξη συνολικά 16 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών.

Ο 30χρονος φέρεται να συνδέεται με τη διάπραξη 14 διαρρήξεων και κλοπών, ενώ ο 41χρονος φέρεται να συνδέεται με τη διάπραξη οκτώ διαρρήξεων και κλοπών, έξι από τις οποίες φέρεται να έγιναν από κοινού. Συγκεκριμένα, 11 από τις διαρρήξεις και κλοπές διαπράχθηκαν τη φετινή χρονιά, δύο διαπράχθηκαν το 2020 και τρεις διαρρήξεις διαπράχθηκαν το 2017, το 2018 και το 2019.

Εναντίον των δύο υπόπτων εκδόθηκαν χθες νέα δικαστικά διατάγματα κράτησης, για περίοδο οκτώ ημερών. Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις, χωρίς να αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία και για άλλες υποθέσεις.