Στις Κεντρικές μέχρι τη δίκη 27χρονος, για απόπειρα φόνου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε σήμερα ο 27χρονος κατηγορούμενος από τη Συρία ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα φόνου σε βάρος του 35χρονου ομοεθνή του.

Το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού όπου θα συνεδριάσει στις 14 Ιουλίου με τον κατηγορούμενο να καλείται να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας φόνου και της μαχαιροφοριας. Υπενθυμίζεται πως μετά την σύλληψή του, ο 27χρονος ανακρινόμενος ομολόγησε τη διάπραξη των αδικημάτων και ανέφερε ότι δεν μετάνιωσε για την πράξη του.

Σε ό,τι αφορά το κίνητρο που τον ώθησε είπε ότι ήταν η λογομαχία που είχε το προηγούμενο βράδυ με τον 35χρονο ομοεθνή του για ποσό που είπε χαθεί από ταμείο, το οποίο διατηρούν συμπατριώτες τους. Ανέφερε ακόμη πως με τον 35χρονο ήταν φίλοι.

Ο 27χρονος είπε ενδεικτικά ότι είχε διευθετήσει τηλεφωνική σύνδεση στο όνομά του για λογαριασμό του 35χρονου. Ωστόσο, ο τελευταίος τον προηγούμενο μήνα δεν του είχε καταβάλει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ για την πληρωμή της συνδρομής, όπως είχαν συμφωνήσει.

Η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου σε λυόμενο υποστατικό, όπου μαζί με το 35χρονο θύμα συνέτρωγαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος από την εργασία τους στα Πάνω Πολεμίδια.

Ο 27χρονος συνελήφθη στις 14 Ιουνίου μετά από συντονισμένη επιχείρηση που οργανώθηκε από τα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, τα οποία ανέκοψαν όχημα στην οδό Νίκαιας στα Πολεμίδια, και εντόπισαν τον 27χρονος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Ο κατηγορούμενος κρυβόταν στην περιοχή του κοιμητηρίου των Πολεμιδιών, αλλά και σε δέντρα πλησίον της σκηνής όπου σημειώθηκε η απόπειρα.

Philenews