Τεκμηριωμένες απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ σε κάθε μομφή που αιωρείται ζητά ο Γ.Βαρνάβα

Ο πρώην Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε την Πέμπτη αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος έχει υποχρέωση και πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια, ειλικρίνεια και τεκμηριωμένα στα ερωτήματα που πηγάζουν από δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης και σε κάθε μομφή που συμπεριλαμβάνεται σε αυτό, ώστε να μην αιωρείται καμία σκιά πάνω από το όνομα του και πάνω από το Κίνημα, διαφορετικά, όπως παρατηρεί, παραμένει εκτεθειμένος, και αυτό επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στο Κίνημα.

Στη δήλωση ο κ. Βαρνάβα αναφέρει επίσης ότι τις τελευταίες μέρες, «είδε το φως της δημοσιότητας το θέμα της διαγραφής 956,000 ευρώ από δάνειο το οποίο διατηρούσε εταιρεία στην οποία συμμετείχε ως μέτοχος ο Πρόεδρος του Κινήματος μας Μαρίνος Σιζόπουλος, διαμέσου της εταιρείας ΙΩ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΤΔ», προσθέτοντας ότι το Κίνημα Οικολόγων προβαίνει «σε δριμύτατες επιθέσεις κριτικής προς τον τον Πρόεδρο του Κινήματος και δηλώνει ότι κατ’ ουδένα λόγο δεν μπορεί να τον στηρίξει για την προεδρία της Βουλής.

Ο κ. Βαρνάβα αναφέρεται στο δημοσίευμα και σε ό,τι αφορά τον Οικονομικό Διευθυντή της ΕΔΕΚ σε σχέση με επιταγές του Κινήματος και διατυπώνει τη θέση ότι ο κ. Σιζόπουλος θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα, ώστε να ελεγχθούν από εξωτερικό Ελεγκτικό Οίκο τα οικονομικά του Κινήματος, και αν διαφανεί ότι υπήρξαν οποιεσδήποτε ατασθαλίες, να προβεί στις ανάλογες ενέργειες ώστε να προστατεύσει το Κίνημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ