Θλίψη στην Αγία Νάπα… «Έφυγε» ο Ανδρέας Καραγιάννης

Θλίψη σκόρπισε στην Αγία Νάπα ο θάνατος του Αντρέα Καραγιάννη, ενός από τους πρώτους ανθρώπους που εκπροσώπησαν το δήμο σε οργανωμένη έκθεση στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Αγίας Νάπας Χρήστου Ζαννέτου, «σε κλίμα βαρύτατου πένθους τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας, το απόγευμα της Δευτέρας, η κηδεία του Αντρέα Καραγιάννη από τις Μάντρες Αμμοχώστου, μόνιμου κάτοικου Αγίας Νάπας από το 1977, ο οποίος απεβίωσε την ίδια μέρα σε ηλικία 66 ετών μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο».

Η οικογένεια, συγγενείς, γνωστοί και φίλοι του εκλιπόντος συντετριμμένοι του είπα το τελευταίο αντίο. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, ο οποίος αφού εξήρε την προσωπικότητά του, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα άνθρωπο πράο, αγνό, αγαπητό στην τοπική κοινωνία και σωστό οικογενειάρχη, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στις παλαιοντολογικές και αρχαιολογικές ανασκαφικές δραστηριότητες στην Αγία Νάπα και στην ευρύτερη περιοχή.

Είπε επίσης, ότι ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να βάλει την Αγία Νάπα στον Παγκόσμιο Παλαιοντολογικό Χάρτη και αυτός που οδήγησε τον καθηγητή Γιώργο Θεοδώρου και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Γεωλογίας Γεωπεριβάλλοντος, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και το Colgate University στο Δήμο Αγίας Νάπας για ανασκαφές.

Ο Αντρέας Καραγιάννης σημείωσε ο κ. Ζαννέτου, «ήταν από τους πρώτους που εκπροσώπησαν μαζί με τον τότε αείμνηστο Δήμαρχό μας Αντώνη Τσόκκο, σε οργανωμένη έκθεση του Δήμου μας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα όπου πρωτοπαρουσιάστηκαν στο κοινό, τα παλαιοντολογικά ευρήματα των ενδημικών θηλαστικών των νάνων ιπποπόταμων και ελεφάντων της Αγίας Νάπας».

Αναφέρθηκε επίσης στον άνισο αγώνα που έδωσε με τον καρκίνο, ένας αγώνα όπως είπε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, τον πείσμωνε ακόμη περισσότερο όπως ακριβώς έμαθε να κάνει σε όλη του τη ζωή, να πολεμά και να κερδίζει γι’ αυτό προσπαθούσε με όλη τη δύναμη της ψυχής του να νικήσει και πάλι.

«Έχοντας για πάντα στην καρδιά μας αυτή σου την αυτοπεποίθηση, το φρόνημα και δυναμισμό, την ανιδιοτέλεια και εντιμότητα, το μαχητικό σου πνεύμα και προσφορά σου προς το Δήμο μας, σε αποχαιρετούμε φίλε Αντρέα και είμαστε σίγουροι ότι η αντάμωση με τον Μιχάλη σου θα απαλύνει λίγο τον πόνο και την θλίψη των οικείων σου».

Πηγή: reporter.com.cy