ΘΡΗΝΟΣ… Έχασε τη μάχη ο 48χρονος που τραυματίστηκε από την έκρηξη στην ΑΗΚ

Έχασε την μάχη για την ζωή ο 48χρονος Κυριάκος Αργυρού, ο οποίος τραυματίστηκες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό της ΑΗΚ στα Λατσιά, στις 20 Μαΐου, όπου τραυματίστηκε σοβαρά άλλος ένας εργαζόμενος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, «ο 48χρονος τεχνικός δικτύων, που νοσηλευόταν στην Αθήνα, μετά από το τραγικό συμβάν, έχασε τη μάχη με τη ζωή. Ο Οργανισμός εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του και θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις δίπλα στην οικογένεια του συναδέλφου εργαζόμενου. Όλες οι εκδηλώσεις της ΑΗΚ ακυρώνονται και όλες οι σημαίες στα κατά τόπους γραφεία της ΑΗΚ θα παραμείνουν μεσίστιες μέχρι τη μέρα της κηδείας».

Υπενθυμίζεται πως οι δύο υπάλληλοι της Αρχής Ηλεκτρισμού που τραυματίστηκαν, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, είχαν μεταβεί το πρωί της 20ης Μαΐου, στον συγκεκριμένο υποσταθμό στα Λατσιά, όπου απέκοψαν το ρεύμα, για να εκτελέσουν εργασίες σε άλλο υποσταθμό.

Αφού ολοκλήρωσαν τις συγκεκριμένες εργασίες, επέστρεψαν πίσω για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και τότε, υπό συνθήκες που διερευνώνται, σημειώθηκε η έκρηξη και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά, από την οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες οι δύο τεχνικοί.

Αμέσως, εγκατέλειψαν το μέρος και εξερχόμενοι του υποσταθμού, τους αντιλήφθηκαν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, οι οποίοι άρπαξαν πυροσβεστήρα που είχαν μαζί τους, με τον οποίο κατέσβεσαν τη φωτιά και κάλεσαν ασθενοφόρο για να τους παραλάβει.

Ακολούθως, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 48χρονος έφερε εγκαύματα στο 95% του σώματός του και ο 40χρονος στο 50% του σώματός του. Αμέσως, εισήχθησαν στο χειρουργείο και στη συνέχεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμειναν μέχρι να μεταφερθούν σε κέντρο του εξωτερικού.