Τρεις πυρκαγιές σε διάστημα μερικών ωρών-Στο πόδι η πυροσβεστική

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής σε εμπορικό όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο στον προσφυγικό συνοικισμό «Στρόβολος ΙΙ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 02.42 η Υπηρεσία έλαβε κλήση για την πυρκαγιά και για το περιστατικό ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικό σταθμό Ακροπόλεως με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.50.

Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε ελαφρές ζημίες στο μπροστινό του μέρος. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε στις 14.17 της Πέμπτης κλήση για πυρκαγιά σε τοποθεσία βόρεια του χωριού Μονής. Η πυρκαγιά κατέκαυσε ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αποκάλαμα, ελαιόδεντρα και χαρουπόδεντρα.

Για το περιστατικό ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λεμεσού με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.25.

Για το έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών ως επίσης και μία Φορητή πυροσβεστική μονάδα από το Ταμείο Θήρας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε στις 18.14 της Πέμπτης κλήση για πυρκαγιά σε πρόχειρη μεταλλική αποθήκη (κατασκευασμένη από τσίγκους) σε αυλή οικίας στον Κάψαλο Λεμεσού.

Για το περιστατικό ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον πυροσβεστικό σταθμό Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.35.

Από την πυρκαγιά υπέστη σοβαρές ζημιές τόσο το η αποθήκη όσο και το περιεχόμενο της αποτελούμενο με ανακυκλώσιμα και άχρηστα υλικά και ποσότητα ρουχισμού. Επηρεάστηκε επίσης ελαφριά σταθμευμένο όχημα. Η πιθανότητα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από αναμμένο αποτσίγαρο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Επιπρόσθετα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 24ης  Ιουνίου  2021 μέχρι και τις 06.00 της 25ης  Ιουνίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 13 αφορούσαν πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.