Τρεις υποψήφιοι για αντιδημαρχία Λεμεσού

Τρία θα είναι τα πρόσωπα τα οποία αναμένεται σήμερα, να διεκδικήσουν τη θέση του αντιδημάρχου Λεμεσού σε ειδική συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο στις 18.00 το απόγευμα μετά και την εκλογή του Νίκου Σύκα στα έδρανα της Βουλής. Την αντιδημαρχία προτίθενται να διεκδικήσουν σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, ο Πρόδρομος Ττοπουζής από το Κίνημα Αλληλεγγύη, ενώ από την δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ, ο Χάρης Τρίκκης, ο οποίος εξελέγη μετά από εκλογική διαδικασία που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο υποψηφιότητες, αυτή του Μιχάλη Βασιλείου και του Χάρη Τρίκκη, με τον τελευταίο να λαμβάνει πέντε ψήφους υπέρ και να προτείνεται για τη θέση του αντιδημάρχου. Ο κ. Τρίκκης διανύει την τρίτη συνεχόμενη θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ εξέφρασε στους υπόλοιπους συναδέλφους του, την πρόθεση να μην επαναδιεκδικήσει θέση στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Για την ώρα, η υποψηφιότητα του ΔΗΣΥ με πρόσωπο τον Χάρη Τρίκκη φαίνεται να λαμβάνει ξεκάθαρα 11 ψήφους και με την ψήφο του δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη.

Για τους άλλους δύο υποψήφιους όλα θα εξαρτηθούν από τις συμμαχίες και την υποστήριξη που θα λάβουν από τις υπόλοιπες δημοτικές ομάδες. Ενδιαφέρον και σε αυτή την εκλογική διαδικασία θα έχει η στάση του ΕΛΑΜ όπως και της δημοτικής συμβούλου της Συμμαχίας Πολιτών, κ. Νίκης Παντελίδου.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο δημοτικός σύμβουλος του Κινήματος Πολιτών «Πράσινη Λεμεσός», Ηλίας Ιωακείμ, φαίνεται πως θα δώσει ψήφο στον ΔΗΣΥ, ακολουθώντας το παράδειγμα του δημάρχου. Φυσικά, όλα θα εξαρτηθούν μέχρι τη σύσταση από τις διαβουλεύσεις και τις συμμαχίες οι οποίες θα καθορίσουν και τον νέο αντιδήμαρχο της Λεμεσού.

Αν στην εκλογική διαδικασία προκύψει ισοψηφία, τότε σύμφωνα με τη νομοθεσία το Δημοτικό Συμβούλιο θα επανέλθει σε νέα εκλογική διαδικασία μετά την πάροδο τριών ημερών. Αν και πάλι προκύψει ισοψηφία τότε η εκλογή αποφασίζεται μεταξύ των δύο με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Να σημειωθεί πως το πρόσωπο που θα εκλεγεί στη θέση του αντιδημάρχου, θα παραμείνει στη θέση αυτή για περίοδο έξι μηνών μέχρι τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών που θα γίνουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.