Υπό πλήρη έλεγχο δασικές πυρκαγιές σε Λυθροδόντα και Μοναγρούλι

Υπό έλεγχο τέθηκαν δύο πυρκαγιές, κοντά σε Λυθροδόντα και Μοναγρούλι αντίστοιχα, σε σύντομο διάστημα από την εκδήλωσή τους το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών, καλώντας το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, λόγω της έντασης των ανέμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, στις 16:50 εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε περιοχή πλησίον της κοινότητας Λυθροδόντα, της επαρχίας Λευκωσίας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 17:05, αφού έκαψε μικρή έκταση με άγρια χόρτα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 7 άτομα του Τμήματος Δασών με 2 πυροσβεστικά οχήματα.

Προστίθεται ότι τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Λίγο αργότερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, στις 17:30 τέθηκε υπό έλεγχο άλλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 17:00, πλησίον της κοινότητας Μοναγρούλι της επαρχίας Λεμεσού, η οποία επίσης έκαψε μικρή έκταση ιδιωτικής γης καλυµµένη µε άγρια χόρτα. Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 6 άνδρες του Τµήµατος ∆ασών. Τα αίτια πρόκλησής της διερευνώνται.

Παρακαλείται το κοινό «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγονται δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, λόγω της έντασης των ανέμων». Όποιος δει καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει στο 1407 ή στο 112.

Πηγή: ΚΥΠΕ