Έκλεψαν τεκμήρια της υπόθεσης MDMA και μετά πυρπόλησαν την αποθήκη

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την υπόθεση εμπρησμού που διαπράχθηκε την περασμένη Τετάρτη 21 Ιουλίου, σε αποθήκη του πρώτου ορόφου του Επαρχιακού Δικαστηρίου, όπου φυλάσσονταν πρόχειρα, τεκμήρια τριών σοβαρών ποινικών υποθέσεων που εκδικάζονται στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», πέραν από την ολοκληρωτική καταστροφή των τεκμηρίων, στο συγκεκριμένο χώρο, φαίνεται πως οι δράστες έκλεψαν τσάντα η οποία περιείχε σημαντικά τεκμήρια της υπόθεσης κυκλώματος εργαστηρίου παρασκευής μεταμφεταμίνης.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο δράστης που ανέβηκε από τη σκάλα που είχε τοποθετηθεί εξωτερικά του κτηρίου, εισήλθε στην αποθήκη και πριν θέσει φωτιά στον χώρο, έψαχνε για αρκετή ώρα μέχρι να εντοπίσει τα συγκεκριμένα τεκμήρια της υπόθεσης MDMA και να τα κλέψει. Εδώ μάλιστα είναι που γεννώνται εύλογα ερωτήματα κατά πόσο ήχησε ή μη ο συναγερμός, και εάν ήχησε πότε έγινε αντιληπτός. Πάντως, από τον τρόπο δράσης προκύπτει πως οι δράστες ήταν αρκετά ενημερωμένοι και μελετημένοι για το πού φυλάσσονταν τα συγκεκριμένα τεκμήρια και ποια ήθελαν να εξαφανίσουν.

Χθες τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού που διερευνούν την υπόθεση, οδήγησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, 28χρονο ύποπτο σχετικά με την υπόθεση αφού υπάρχει σημαντική μαρτυρία σε βάρος του που τον θέλει να έχει εμπλοκή στην υπόθεση. Ο δικαστής ενέκρινε το αίτημα των Αρχών και διέταξε την κράτησή του για περίοδο 8 ημερών.

Ο 28χρονος ύποπτος σε κατάθεσή του αρνείται ανάμειξη, ενώ είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, του εμπρησμού, της διάρρηξης κτηρίου και κλοπής και της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο 28χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο όπου μαζί με τον 37χρονο καταζητούμενο και άλλα τρία πρόσωπα μετέβησαν σε συγκεκριμένο υποστατικό όπου προχώρησαν στην αγορά σκάλας, που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως τα όσα ισχυρίστηκε σε κατάθεση καταρρίπτονται από μαρτυρία άλλου προσώπου την οποίαν εξασφάλισαν οι ανακριτές. Επίσης, από επιστημονική μαρτυρία προκύπτει ότι ο ύποπτος τον επίμαχο χρόνο που διεπράχθη ο εμπρησμός, βρισκόταν πλησίον της περιοχής του Δικαστηρίου. Ακόμη, από την ίδια επιστημονική μαρτυρία προκύπτει ότι ο 28χρονος έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον 37χρονο καταζητούμενο πριν και μετά τη διάπραξη του εμπρησμού, ενώ φαίνεται πως τόσο αυτός, ο καταζητούμενος, άλλα και οι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης MDMA γνωρίζονται μεταξύ τους.

Σημειώνεται πως ο 37χρονος καταζητούμενος παραμένει άφαντος ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο αυτός να διέφυγε μέσω κατεχομένων από μη ελεγχόμενα σημεία. Πρόκειται για πρόσωπο από την Παλαιστίνη και σύμφωνα με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, είναι ένας εκ των δύο δραστών του εμπρησμού. Από τις εξετάσεις προκύπτει ότι ο 37χρονος είναι το πρόσωπο που μετέφερε την πτυσσόμενη μεταλλική σκάλα, την τοποθέτησε στην πίσω εξωτερική πλευρά του επαρχιακού Δικαστηρίου και την κρατούσε για να ανέβει ο συνεργός του. Ο τελευταίος εισήλθε εντός της αποθήκης, έκλεψε συγκεκριμένα τεκμήρια και ακολούθως με εύφλεκτη ύλη έθεσε φωτιά.

Όπως έγραψε και σε προηγούμενο δημοσίευμα ο «Φ», δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η ολοσχερής καταστροφή τεκμηρίων των τριών σοβαρών ποινικών υποθέσεων που εκδικάζονται στο Κακουργιοδικείο και φυλάσσονταν πρόχειρα στην εν λόγω αποθήκη, να αποτελέσει εμπόδιο για τη Δικαιοσύνη.

Philenews