Έστειλαν βαν με νερό στο Κούριο

Μπορεί τα οχήματα τύπου βαν να είναι παρεξηγημένα λόγω των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Μαρίνα Ιερωνυμίδου, έστειλε κατεπειγόντως αυτοκίνητο τύπου βαν στο Κούριο για αγαθό σκοπό και συγκεκριμένα για να προμηθεύει με νερό τους θεατές και γενικά όλους όσοι προσέρχονται στο αρχαίο θέατρο για διάφορες εκδηλώσεις.

Ύστερα από την είδηση του «Φ» ότι θεατές δεν βρίσκουν καν νερό να πιουν στο θέατρο λόγω διαφορών που ανέκυψαν μεταξύ του Τμήματος και του ιδιώτη διαχειριστή μηχανών πώλησης νερού και σνακ που δέχονται χρήματα, η κ. Ιερωνυμίδου επικοινώνησε με τον «Φ» και ανέφερε ότι η απουσία νερού θα αντιμετωπιστεί τις επόμενες περίπου 15 μέρες με την προσφορά νερού στους επισκέπτες.

Όπως εξήγησε η κ. Ιερωνυμίδου, όντως κάποιοι προκάλεσαν ζημιές στις μηχανές του ιδιοκτήτη των μηχανών στον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Πάφου και μάλιστα δύο φορές σε δεκαπέντε μέρες, κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδρασή του, με τη μορφή απαίτησης κάλυψης των ζημιών. Το Τμήμα είχε υποδείξει πως με βάση τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Τμήματος και του ιδίου, δεν προβλέπεται κάλυψη τυχόν δολιοφθοράς, οπόταν δεν μπορούσε να επωμιστεί το κόστος.

Στο μεταξύ, η σύμβαση με τον εν λόγω ιδιώτη, ο οποίος εκμεταλλεύεται τρεις αρχαιολογικούς χώρους (Κάτω Πάφος, Κούκλια και Κούριο) έληξε και για να ανανεωθεί ο ιδιώτης έπρεπε να πληρώσει οφειλές του προς το Τμήμα. Ο ιδιοκτήτης εκλήθη στο Τμήμα και ενώ φέρεται να δεσμεύθηκε ότι θα προχωρούσε στην εξόφληση, δεν το έπραξε. Όπως πληροφορείται ο «Φ», ενημέρωσε το Τμήμα πως θα στείλει τις επιταγές εξόφλησης των οφειλομένων ενοικίων κ.λπ. που, σύμφωνα με πληροφορίες, κυμαίνονται στις €4.000-€5.000.

Η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων ανέφερε στον «Φ», πως η όλη διαφορά οδηγείται προς επίλυση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει τις προσεχείς μέρες. Σημειώνεται, ότι ο ιδιώτης απέσυρε τις μηχανές του τις οποίες αναμενόταν να επαναφέρει στους επηρεαζόμενους αρχαιολογικούς χώρους.

Αν χρειαστεί, και νοουμένου ότι δεν βρεθεί άλλη λύση, το Τμήμα θα προσφέρει δωρεάν νερό στους επισκέπτες, διαβεβαίωσε η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Philenews