Κλείνει το κεφάλαιο Προεδρίας ο Νίκος Αναστασιάδης

Βάζει τελεία στο κεφάλαιο Προεδρία της Δημοκρατίας με οριστικό κλείσιμο του κύκλου του το 2023, τερματίζοντας την όποια συζήτηση περί διεκδίκησης 3ης θητείας από τον ίδιο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στον «Φ», απαντά στα σενάρια για βλέψεις επανεκλογής, τα οποία διέρρεαν κύκλοι του περιβάλλοντός του μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Μάη.

Δηλώνει κατηγορηματικά ότι η απόφασή του είναι συνειδητή, οριστική, τελική και αμετάκλητη και δεν πρόκειται να αλλάξει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Μία δήλωση που τερματίζει τις όποιες συζητήσεις ή φημολογίες προέκυψαν αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές και το διαμορφωθέν σκηνικό και αφήνει ανοιχτό το πεδίο για τις διεργασίες για τον επόμενο προεδρικό υποψήφιο της Πινδάρου. Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως ο ίδιος δεν είναι ούτε βασιλιάς ούτε πρίγκιπας για να δώσει δαχτυλίδι στον οποιονδήποτε. Παραπέμπει στο παγκύπριο συνέδριο του κόμματος ως αρμόδιο όργανο να αποφασίσει για τον προεδρικό υποψήφιο του ΔΗΣΥ, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν έχει καμία ανάμειξη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετείται στα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή έξω από το Προεδρικό και το συγκρότημα «ΔΙΑΣ», στέλλοντας το μήνυμα πως δεν μπορούν ορισμένοι με τις επιλογές τους να κρατούν την κοινωνία και την οικονομία εγκλωβισμένη. Μιλά για την απόφαση του κράτους να στηρίξει την αποκατάσταση των ζημιών στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ», όπως και τις ζημιές στα αυτοκίνητα των υπαλλήλων του συγκροτήματος.Μιλά για την κυβερνητική πρόθεση εντατικοποίησης της ενημέρωσης του κοινού για τον εμβολιασμό.

Ενίσχυση προσφυγικής πολιτικής

Ο Νίκος Αναστασιάδης απαντά και στις ενέργειες που προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση για στήριξη των Αμμοχωστιανών, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Τονίζει όμως την πρόθεση του κράτους για ενίσχυση της προσφυγικής πολιτικής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη στεγαστική πολιτική. Την ίδια ώρα καλεί όσους τον επικρίνουν να στρέψουν τα πυρά τους εκεί που πρέπει και να δουν, όπως επισημαίνει, ότι αυτό που απουσιάζει για λύση του Κυπριακού είναι η βούληση της Τουρκίας και των εγκάθετων.

πηγή: Φilenews