Λεβέντης: Mεγάλη μείωση του τζίρου – Λήψη δυναμικών μέτρων

Τεράστια προβλήματα δημιούργησε το safe pass στους χώρους εστίασης – αναψυχής το πρώτο τριήμερο που τέθηκε σε εφαρμογή, με τους πολίτες στην πλειοψηφία τους να εκφράζουν με διάφορους τρόπους την αντίδρασή τους στην επίδειξη του πιστοποιητικού σε υπευθύνους των χώρων αναψυχής και τους τελευταίους να εξετάζουν τη λήψη δυναμικών μέτρων.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του συνδέσμου κέντρων αναψυχής Φάνος Λεβέντης, οι ακυρώσεις στις κρατήσεις έπεσαν βροχή σε πολλούς χώρους, με ορισμένα μαγαζιά να αντιμετωπίζουν μείωση του τζίρου τους μέχρι και 60% και το φαινόμενο να παρατηρείται σε παγκύπρια βάση.

Σημείωσε ακόμη ότι σε υπαίθριους χώρους, με πολλά ανοίγματα, ήταν δύσκολος ο έλεγχος των πελατών πριν την είσοδό τους στο μαγαζί, ενώ, αφού κάθονταν στα τραπέζια οι πελάτες, οι υπάλληλοι έρχονταν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση στην προσπάθειά τους να ζητήσουν το safe pass, εφόσον κάποιοι πελάτες είτε δεν είχαν safepass, είτε αρνούνταν να το επιδείξουν, γεγονός που προκαλούσε ένταση.

Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης-αναψυχής έχουν ως αίτημα τη διενέργεια διακριτικών ελέγχων από τις αρμόδιες Αρχές και όπως σταματήσουν οι ιδιοκτήτες των υποστατικών να φέρουν την ευθύνη για τον έλεγχο του safe pass. Ο κ. Λεβέντης έθιξε επίσης το γεγονός ότι πρέπει να διενεργούνται δίκαιοι και σωστοί έλεγχοι σε όλα τα υποστατικά.  «Δεν μπορεί για 25 -30 υποστατικά, που φέρεται να παρανομούν, να την πληρώνουν πάνω από 3500 μαγαζιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντης, τα αιτήματα του κλάδου θα προωθηθούν από πλευράς ΚΕΒΕ και ΟΕΒ στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν το πρωί με τον υπουργό Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν έντονες πιέσεις από ιδιοκτήτες χώρων εστίασης – αναψυχής για τη λήψη δυναμικών μέτρων και έχουν ήδη ληφθεί κάποιες αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο΄σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

πηγή: Φilenews