Με SafePass και στον φούρνο-Καταργείται το δωρεάν rapid test

Οριστικό τέλος στα δωρεάν rapid test από αύριο το πρωί για τον γενικό πληθυσμό, και οι πολίτες επιβάλλεται πλέον να πληρώνουν από την τσέπη τους, μέχρι και €10 ανά εξέταση σε ιδιωτικά εργαστήρια και φαρμακεία.

Την ίδια ώρα, το SafePass «πάει» πλέον παντού αφού θα απαιτείται όπου υπάρχουν την ίδια ώρα πέραν των δέκα ατόμων, μαζί με τους εργαζόμενους, τα πανηγύρια θα πραγματοποιούνται με την παρουσίαση SafePass και οι τουρίστες θα υποβάλλονται σε εξέταση για τον κορωνοϊό μετά την 7η ημέρα παρουσίας τους στην Κύπρο, εκτός και εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε χθες τις αποφάσεις του οι οποίες θα ισχύουν μέχρι και την 31η Αυγούστου, ενώ μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανακοίνωσε και την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος στα παιδιά που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 12 με 15 ετών.

Το Υπουργικό αποφάσισε επίσης αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για είσοδο των πολιτών σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, αλλά και στους οίκους ευγηρίας και τις υπόλοιπες κλειστές δομές, εξαιτίας κυρίως των αλυσίδων μετάδοσης του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε τέτοιους χώρους.

Ανακοινώνοντας τις σχετικές αποφάσεις ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση επιβάλλεται να ξεπεράσει «δύο πανύψηλα εμπόδια που απειλούν τη δημόσια υγεία. Το ένα είναι η αναχαίτιση της μετάλλαξης Δέλτα και το δεύτερο είναι η διστακτικότητα κάποιων συμπολιτών μας στον εμβολιασμό», και πρόσθεσε, «δυστυχώς, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Πάνω από 400 συμπολίτες μας απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19. Σήμερα, πάνω από 80 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα δημόσια νοσηλευτήρια σε σοβαρή κατάσταση. Πέραν των 40 συμπολιτών μας είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, και πρωτόγνωρα ψηλός για τα δεδομένα της μικρής μας πατρίδας».

Philenews