Ο Α. Παπαέλληνας τήρησε τον λόγο του, οι άλλοι;

Ούτε σεντ κυβερνητική βοήθεια, δεν έχουν πάρει ακόμα οι πυρόπληκτοι της περιοχής Αρακαπά, παρά τις υποσχέσεις. Αντίθετα οι κάτοικοι των χωριών που πλήγηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά πήραν τη χρηματική βοήθεια που τους είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος του ΔΣ των Υπεραγορών Αλφαμέγα κ. Ανδρέας Παπαέλληνας.

Την περασμένη Τετάρτη ο ίδιος ο κ. Παπαέλληνας επισκέφθηκε τα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου Αρακαπά και μοίρασε τις 500.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί. Σε συνεννόηση με τους κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων από την καταστροφική πυρκαγιά σε ό,τι αφορά τον τρόπο διάθεσης του χρηματικού ποσού, ο κ. Παπαέλληνας έδωσε τις επιταγές στους επιλεγέντες. Ποσό 400.000 ευρώ δόθηκαν με προσωπικές επιταγές σε πληγέντες, ενώ άλλες 100.000 δόθηκαν για την κάλυψη άλλων αναγκών. Οι επιταγές παραδόθηκαν σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής των οποίων τα σπίτια και οι επιχειρηματικές μονάδες έχουν καταστραφεί. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαέλληνας ευχαρίστησε τους κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων περιοχών για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι μετά από συνεννόηση μαζί τους κρίθηκε σκόπιμο όπως η οικονομική βοήθεια που είχε ανακοινώσει διατεθεί για τη στήριξη των οικογενειών που διατηρούν μόνιμη κατοικία στην περιοχή και των επιχειρηματιών που έχασαν τη ζήση τους. «Η βοήθεια αυτή είναι μόνο ένα μικρό λιθαράκι για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Η επόμενη μέρα για τους πυρόπληκτους θα εξαρτηθεί, όχι μόνο από το είδος και το μέγεθος της κρατικής και ιδιωτικής στήριξης που θα τους παρασχεθεί, αλλά και από τη συνέπεια που θα επιδειχθεί» επεσήμανε.

Επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Γιώργος Θεοδότου, παρέδωσε στις τοπικές αρχές της περιοχής επιπλέον δωροεπιταγές αξίας €100.000 από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα που θα διατεθούν στους μόνιμους κατοίκους των εννέα χωριών που έχουν πληγεί, για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Όπως ανέδειξε ο κ. Θεοδότου «ως μία κοινωνικά ευαίσθητη εταιρεία, θεωρήσαμε ελάχιστη υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, συμβάλλοντας στην άμεση ανακούφισή τους».

Τη  βοήθεια του κ. Παπαέλληνα εξήρε το πρωί από το ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κοινοτάρχης Αρακαπά κ. Βασιλείου ο οποίος από την άλλη ανέφερε ότι κυβερνητική βοήθεια και παρά τις υποσχέσεις δεν έχει ακόμα δοθεί. Ο κ. Βασιλείου τόνισε ακόμα την ανάγκη να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα πριν να έρθουν οι βροχές γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν επιπλέον ζημιές και καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Οδού Μενέλαος Φιλίππου επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα οποιαδήποτε κυβερνητική βοήθεια. Είπε πάντως ότι έχει υποσχέσεις από αρμοδίους ότι οι πρώτες επιταγές θα δοθούν την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. Ο κ. Φιλίππου ανέφερε ότι όσο περνούν οι μέρες μεγαλώνει το οικονομικό πρόβλημα των κατοίκων.