ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ακάθεκτος για μετάλλιο ο Παύλος Κοντίδης!

Τη σωστή πορεία προς την υλοποίηση του μεγαλύτερού του ονείρου πήρε την Τρίτη (27/7/21) ο Παύλος Κοντίδης, στην πίστα της Φουτζισάβα, στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου το 2012, έκανε φανταστικά δύο τρίτα στην τρίτη αγωνιστική ημέρα των Λέιζερ και έπειτα από έξι ιστιοδρομίες βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Κοντίδης με δύο πρώτες θέσεις και μία 20ή πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 18 βαθμούς ποινής, με τον επίσης πολύ καλό την Τρίτη (4, 2, 2) Αυστραλό Ματ Γουέρν να βρίσκεται πίσω του με 9 βαθμούς διαφορά, στους 27. Τρίτος είναι ο Βραζιλιάνος Ρόμπερτ Σιντ με 33 βαθμούς ποινής. Οι επόμενες ιστιοδρομίες είναι πολύ σημαντικές για τον Παύλο Κοντίδη, ο οποίος την Τετάρτη (28/7/21) θα ξεκουραστεί και από την Πέμπτη (29/7) θα ανοίξει και πάλι τα πανιά της ελπίδας για την κορυφή του κόσμου.

Εντυπωσιακός ήταν ο Παύλος Κοντίδης στην τέταρτη ιστιοδρομία. Από την αρχή βρισκόταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων και φρόντισε στην πορεία να αξιοποιήσει την εμπειρία του και να περάσει επικεφαλής στην προτελευταία σημαδούρα. Από εκεί πήρε το δρόμο του τερματισμού, έχοντας πολύ κοντά του τον Νορβηγό Τόμασγκααρντ, τον οποίο κέρδισε για 4 εκατοστά του δευτερολέπτου, πανηγυρίζοντας την πρώτη του πρωτιά.

Στη δεύτερη ιστιοδρομία, ο Κοντίδης έμεινε πίσω μετά τη δεύτερη σημαδούρα και δεν μπόρεσε να ανακάμψει, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 20ή θέση και ουσιαστικά να «πετάξει» τη συγκεκριμένη κούρσα. Έπειτα από αρκετή ώρα καθυστέρηση, οι διοργανωτές έδωσαν εντολή να διεξαχθεί και η 6η ιστιοδρομία, αυτή που αναβλήθηκε την πρώτη ημέρα. Ο πρωταθλητής μας από την αρχή έδειξε τις προθέσεις του, πέρασε επικεφαλής από την τρίτη σημαδούρα και από εκεί και πέρα άνοιξε αποστάσεις, τερματίζοντας με τη σημαντική διαφορά των 13 δευτερολέπτων από τον δεύτερο.

Ύστερα από εξι ιστιοδρομίες :
1. Παύλος Κοντίδης (CYP) 18 βαθμούς ποινής
2. Γουέρν (AUS) 27 β.π.
3. Σκέιντ (BRA) 33 β.π.
4. Τόμασγκαρντ (NOR) 34 β.π.
5. Τάπερ (FIN) 38 β. π.
6. Μπερνάζ (FRA) 39. β.π.