Πάνε ξανά με προσφορά για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Από χειμώνα και εάν, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ελλάδα – Σκέψεις για πιο ελκυστικούς όρους στον διαγωνισμό

ΓΡΑΦΕΙ Η

ΧΑΡΙΣ ΒΩΒΟΥ

Ερωτήματα και ανησυχία έχει προκαλέσει η καθυστέρηση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας. Ωστόσο, σε τρεις περίπου μήνες από σήμερα αναμένεται το αρμόδιο Υφυπουργείο να βγει ξανά με προσφορά, με σκέψεις και για πιο ελκυστικούς όρους, όπως ανέφερε στη Brief ο Σύμβουλος του Υφυπουργού Ναυτιλίας Ανδρέας Καραμήτας. Όπως εξήγησε “αφού ολοκληρωθούν οι διεργασίες από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και τα ενδιαφερόμενα μέρη, το πιο πιθανό είναι να βγει σε προσφορά μέσα του Οκτώβρη”.

Επίσης, ο κ. Καραμήτας είπε ότι “προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας των όρων ενός νέου διαγωνιστικού εγγράφου, το οποίο θα είναι πιο ελκυστικό και λειτουργικό για τις εταιρείες”. Δηλαδή γίνεται αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των επαφών που έγιναν μέχρι τώρα με το Υφυπουργείο, συμπλήρωσε, με στόχο φυσικά την προσέλκυση του συγκεκριμένου ναυτιλιακού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η πολυπόθητη θαλάσσια επιβατική σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου αποτελεί ένα όραμα εδώ και πολλά έτη, ώστε να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς των επιβατών από και προς την χώρα. Η εναλλακτική αυτή συνδεσιμότητα βάζει πλώρη για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας και την προσέλκυση του τουρισμού.

Φαίνεται πως οι εργασίες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας δεν είχαν σταματήσει όλο αυτό το διάστημα της έξαρσης του κορωνοϊού, αντιθέτως επιβεβαιώνονται οι προσπάθειες συνδεσιμότητας. Συγκεκριμένα, όπως είχε πει σε παλαιότερο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στη Brief ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες πριν περίπου τέσσερις μήνες “συζητήθηκαν οι ευνοϊκότεροι όροι για τον διαγωνισμό για να καταστήσουν τη διαδικασία πιο ελκυστική προς τους μεταφορείς”.

Καταληκτικά να σημειώσουμε ότι ο κ. Δημητριάδης είχε δηλώσει πως “προσπάθεια είναι να προκηρυχθεί ξανά ο διαγωνισμός εντός του 2021 με την υπηρεσία όμως να ξεκινάει το επόμενο έτος που η επιδημιολογική εικόνα θα είναι σαφώς βελτιωμένη”.

πηγή: BRIEF