Παρέμβαση Προέδρου Βουλής για την εργοδότηση εκπαιδευτικών

Τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας όπως αναλάβει άμεσα συντονισμένη πρωτοβουλία για επίλυση του θέματος του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών, οι οποίοι απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του υπουργείου (μεταξύ άλλων, στα ΚΙΕ, στα Προαιρετικά Ολοήμερα, στα Μουσικά και Αθλητικά Σχολεία), καλεί η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Σε επιστολή της προς τον Πρόδρομο Προδρόμου, η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στο σοβαρό αυτό ζήτημα, το οποίο ταλανίζει τον εκπαιδευτικό κόσμο εδώ και οκτώ χρόνια, μετά την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των εν λόγω εκπαιδευτικών το 2013 από μισθωτοί στην αγορά υπηρεσιών. Ένα καθεστώς, το οποίο ισχύει μέχρι και σήμερα παρά το γεγονός ότι υπάρχει και απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που δικαιώνει την πλευρά των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών, οι οποίοι εδώ και δύο μήνες έχουν λάβει δυναμικά μέτρα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής, «το ζήτημα της αποκατάστασης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας στο προ του έτους 2013 εργασιακό καθεστώς, απασχολεί έντονα το σύνολο των μελών της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού υπό τη νέα της σύνθεση, εξού και το υπό αναφορά θέμα ήταν ένα από τα πρώτα τα οποία η εν λόγω Επιτροπή αποφάσισε ότι έπρεπε να συζητήσει με την έναρξη της νέας βουλευτικής περιόδου». Παράλληλα, η κ. Δημητρίου υπενθύμισε ότι το εν λόγω ζήτημα απασχόλησε έντονα και την προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής Παιδείας.

Παράλληλα, η κ. Δημητρίου στην επιστολή της μετέφερε στον κ. Προδρόμου τη βούληση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής όπως συναντηθεί μαζί του, με στόχο να συνδράμει με την κατάθεση εισηγήσεων προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος και των προβλημάτων που προέκυψαν από την απόφαση αλλαγής του εργασιακού καθεστώτος, με αποτέλεσμα την απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων και δυσμενούς μεταχείρισής τους σε σχέση με άλλες κατηγορίες εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του εργασιακού καθεστώτος χιλιάδων εκπαιδευτικών, οι οποίοι απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας, αποτελεί μίαν από τις προτεραιότητες της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής με τη νέα της σύνθεση και υπό την προεδρία του βουλευτή του ΔΗΚΟ Παύλου Μυλωνά. Μάλιστα, στη συνεδρία της στις 14 Ιουλίου, η Επιτροπή εξέτασε το θέμα στην παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τονίζοντας ότι έχει κοινή συνισταμένη ως προς την υπεράσπιση των θέσεων και της πλευράς των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο εκείνης της συνεδρίας υιοθετήθηκε ομόφωνα η εισήγηση του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Ανδρέα Αποστόλου, όπως αποσταλεί σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία θα υπογράφεται από όλα τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας και σε αυτήν να καταγράφεται το χρονικό των συζητήσεων στην Επιτροπή. Παράλληλα, με την επιστολή της η Επιτροπή Παιδείας ζητά από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στο θέμα της αγοράς υπηρεσιών στην Εκπαίδευση, ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί πολλές φορές και είναι γνωστές οι θέσεις όλων των μερών.

Philenews