Σε σοβαρή κατάσταση 16χρονη με covid19

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται δεκαεξάχρονη στο νοσοκομείο Λεμεσού, με αναπνευστική ανεπάρκεια, σύμφωνα με τον συντονιστή Covid στα νοσοκομεία του ΟΚΥΠΥ Χρίστο Κυπρή.

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες του οικογενειακού περιβάλλοντος της 16χρονης σε άλλο μέσο, το κορίτσι περίμενε για πολλές ώρες να την παραλάβει ασθενοφόρο εξαιτίας της έλλειψης κλινών στο νοσοκομείο.

Ο γιατρός τόνισε ότι τα περισσότερα από τα κρούσματα που χρίζουν νοσηλείας δεν είναι εμβολιασμένα.

Χρειάζεται καλύτερη συνεργασία με τους προσωπικούς γιατρούς για να αποφεύγονται οι μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων με κορωνοϊό στα τμήματα βραχείας νοσηλείας των δημόσιων νοσοκομείων, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο συντονιστής cvovid.

Ανέφερε ότι τα πολλά κρούσματα για το καλοκαίρι δεν μπορούσε να είχαν προβλεφθεί και να έμεναν άδειες 300 κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει συμφωνία με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να πάρουν ασθενείς ΜΗ ΚΟΒΙΤ, όπως και πλάνο για αύξηση των κλινών στα δημόσια νοσοκομεία.

Κρίσιμη κατάσταση

Κρίσιμη και πάρα πολύ δύσκολη χαρακτήρισε αυτή την περίοδο για τα κρατικά νοσηλευτήρια, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμππος Χαριλάου.

Πρόσθεσε ότι με απόφαση του ΔΣ του ΟΚΥΠΥ χθες το απόγευμα εγκρίθηκε το πρόγραμμα αγοράς υπηρεσιών από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό οι οποίοι επιθυμούν.

Είπε ότι αποφασίστηκε επίσης η πρόσληψη άλλων 20 νοσηλευτών για να καλυφθούν οι αφυπηρετήσεις του ερχόμενου χρόνου. Πρόσθεσε ότι θα γίνει και αγορά υπηρεσιών από νοσηλευτές οι οποίοι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους.

Ο κύριος Χαριλάου απέρριψε με έντονο τρόπο τις επικρίσεις που δέχεται συνεχώς ο ΟΚΥΠΥ τονίζοντας εμφαντικά ότι όλοι γνωρίζουν για το επιχειρησιακό πλάνο και κάλεσε εκείνους που κάνουν κριτική να καλέσουν τα μέλη τους να ανταποκρίνονται θετικά όταν καλούνται να δουλέψουν σε θαλάμους ΚΟΒΙΤ.

Επέκρινε προσωπικούς και ιδιωτικούς γιατρούς οι οποίοι λόγω καλοκαιρινών διακοπών δεν ανταποκρίνονται με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός ασθενών στα ΤΑΕΠ.

πηγή: διάλογος