«Σήκωσαν μανίκι» και εμβολιάζονται οι φοιτητές και το προσωπικό ΤΕΠΑΚ (εικόνες)

Άρχισε σήμερα τη λειτουργία του το  εμβολιαστικό κέντρο “Walk-in” στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με τον εμβολιασμό φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, μελών του διοικητικού προσωπικού, των οικογενειών τους και φοιτητών του πανεπιστημίου Κύπρου.

Το κέντρο επισκέφθηκαν η ΓΔ του Υπουργείου Υγείας, η οποία πραγματοποίησε εμβολιασμούς και ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ Φρίξος Σαββίδης .

Σε δηλώσεις της η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Κύπρο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είναι σημαντικό να έρθουν να εμβολιαστούν οι φοιτητές για να μπουν στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά με φυσική παρουσία,  δίχως περιστατικά, χωρίς προβλήματα για τη νέα χρονιά».

 

Ερωτηθείσα για το αν θεωρεί πως αν η Κύπρος θα πετύχει τους εμβολιαστικούς στόχους απάντησε καταφατικά, αναφέροντας τις 8 χιλιάδες εμβολιασμούς που έχουν σημειωθεί στα κέντρα walk in, προσθέτοντας ότι καταγράφηκε και πολύ σημαντικό ποσοστό από τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων.

«Αυτό που θέλω να πω ότι είναι γίνεται μια κατάθεση ψυχής, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για το θέμα της δημόσιας υγείας», ανέφερε καταληκτικά η κα Γιαννάκη.

Με τη σειρά του ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης ανέφερε ότι «θα ήθελα να πω ότι η επίσημη θέση του Πανεπιστημίου και της Συγκλήτου είναι υπέρ του εμβολιασμού. Επιστρέφουμε πίσω με φυσική παρουσία και ο εμβολιασμός είναι το όπλο που θα χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε αυτό το στόχο».