Τέλος Αυγούστου προσβλέπουμε σε ανοσία πληθυσμού

Με αμείωτους ρυθμούς τρέχει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου καθώς μέχρι χθες έγιναν συνολικά 970 χιλιάδες εμβολιασμοί. Φαίνεται πως αρκετοί είναι οι πολίτες οι οποίοι επιλέγουν την υπηρεσία walk-in, καθώς από την ημέρα εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος διεκπεραιώθηκαν πέραν των 8 χιλιάδων εμβολιασμών.

Πρεμιέρα είχαμε χθες και για τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ με τη Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, να ανεβάζει για άλλη μια φορά μανίκια και να προχωρεί σε εμβολιασμούς. Η κ. Γιαννάκη συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιο Δίπλαρο, τον Πρύτανη, καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και τον νέο πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Φρίξο Σαββίδη, επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο «walk-in» στο ΤΕΠΑΚ και εξέφρασε την ικανοποίηση της σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είπε ακόμη πως η εκτίμηση του υπουργείου Υγείας είναι ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα πλησιάσει στους στόχους που έχουν τεθεί από πλευράς της κυβέρνησης, για ανοσία του πληθυσμού. «Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τον τόπο μας, για το συμφέρον της δημόσιας υγείας, για την προστασία του εαυτού μας, την προστασία του κοινωνικού συνόλου», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο των εμβολιασμών, η κ. Γιαννάκη και κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν χωρίς φόβο σε εμβολιασμό τονίζοντας πως αυτό αποτελεί το μόνο όπλο θωράκισης έναντι της πανδημίας. «Έχουμε ξεπεράσει με την πρώτη δόση το 73%, με δεύτερη δόση πέραν του 64% και συνολικά έγιναν 970.000 εμβολιασμοί, ένα ποσοστό πέραν του 73%. Αυτός ο μαζικός εμβολιασμός είναι ένα όπλο θωράκισης έναντι της πανδημίας Covid- 19».

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι φοιτητές, για να μπορούν να μπουν στη νέα σχολική χρονιά χωρίς κρούσματα, χωρίς σκαμπανεβάσματα για να μπορούν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους χρονιά.

Ερωτηθείς εάν το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν και νέα κέντρα walk-in, σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια όπως επίσης γίνεται προσπάθεια και για το θέμα των εμβολιασμών αλλοδαπών που δεν είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, δήλωσε ότι η επίσημη θέση του πανεπιστημίου και της συγκλήτου είναι υπέρ του εμβολιασμού. «Καλούμε όλο τον κόσμο να επιλέξει και να εμπιστευτεί του επιστήμονες και να εμβολιαστεί, το ίδιο πράττουμε καλώντας τους φοιτητές μας, το προσωπικό μας, τους καθηγητές μας. Επιστρέφουμε πίσω στην τάξη με φυσική παρουσία, ο εμβολιασμός είναι το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο», ανέφερε.

Philenews