Τους 41 βαθμούς αγγίζει ο υδράργυρος-Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση μετεωρολογικής

Ακόμα μία κίτρινη προειδοποίηση είναι σε ισχύ από χθες από την μετεωρολογική. Σύμφωνα με την προειδοποίηση:

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΡ.ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ: 35 ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ: ΚΙΤΡΙΝΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 28/07/2021 ΩΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 1600 T.X. ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 2100 T.X. 28/07/2021 ΜΕΧΡΙ: 1700 T.X. 29/07/2021 ΑΠΟΨΕ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΆ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 25 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 32.

Σχετικά θερμή και ξηρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργά το απόγευμα στα νότια παράλια παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 37 στα υπόλοιπα παράλια και στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο,  κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο,  κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο,  κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.