Η πανδημία «τρώει» και το φαρμακευτικό πάρκο στην Πάφο

Εκεί που φαινόταν την τελευταία διετία ότι έχει μπει στην τελική ευθεία η διαδικασία για τη δημιουργία Φαρμακευτικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Πάφο, ένα από τα μεγαλύτερα του είδους που θα υπήρχαν στον ευρωπαικό χώρο, τα πάνω-κάτω στην οικονομία λόγω κορωνοιού, φαίνεται ότι ωθούν και αυτό τον φιλόδοξο στόχο στις ελληνικές καλένδες.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σταματήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», οι όποιες συναντήσεις και επαφές παφιτών παραγόντων με αξιωματούχους της Κίνας κατά τις οποίες το θέμα του πάρκου ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης. Παράλληλα, έχουν σταματήσει και οι διαβουλεύσεις με τις αρχές της πόλης στην οποία λειτουργεί το μεγαλύτερο Φαρμακευτικό πάρκο της αχανούς χώρας, με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την προώθηση και υλοποίηση του πάρκου, με εξειδίκευση σε θέματα Βιοτεχνολογίας, Φαρμακευτικής βιομηχανίας, Βιολογικής Ιατρικής και ιατρικών μηχανημάτων.

Η προώθηση των σχεδιασμών έγινε κατά τη διάρκεια προ τριετίας επίσκεψης αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Πάφου στην Κίνα και έναρξη των επαφών με εκπροσώπους της διοίκησης του Life Health Industrial Park της πόλης Changzhou, Το υπογραφέν στην κινεζική πόλη Μνημόνιο Συναντίληψης για την αξιολόγηση και προώθηση της συνεργασίας των δύο πλευρών, προνούσε ότι Πάφος και κινεζικός φαρμακευτικός κολοσσός θα προωθούσαν από κοινού τις διαδικασίες για την δημιουργία του Φαρμακευτικού και Τεχνολογικού Πάρκου σε περιοχή της επαρχίας.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής θα ήταν η προώθηση δημιουργίας Τεχνολογικού, Επιστημονικού Πάρκου στην Επαρχία Πάφου με εξειδίκευση σε θέματα Βιοτεχνολογίας, Φαρμακευτικής βιομηχανίας, Βιολογικής Ιατρικής και ιατρικών μηχανημάτων με σκοπό την ανάδειξη της Επαρχίας ως ερευνητικού και αναπτυξιακού κέντρου.

Το Life Health Industrial Park στο Changzhou της Κίνας, αποτελεί μέρος της Changzhou National Hi-Tech District και είναι έκτασης 11,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Είναι ένα επιστημονικό και τεχνολογικό Κέντρο με εξειδίκευση στην βιοτεχνολογία και φαρμακευτική βιομηχανία, προϊόντα υγιεινής διατροφής και παρασκευής ιατρικών μηχανημάτων.

Οι σχεδιασμοί αυτοί ωστόσο τίθενται πλέον εν αμφιβόλω, αν δεν ακυρώνονται οριστικά, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Philenews