Κάποιοι πολεμούν τη Γιούλα της Πάφου

Η Γιούλα Παπαέτη Κουτσοφτίδη είναι πολύ καλά γνωστή στην κοινωνία της Πάφου και όχι μόνο. Σύζυγος κάποτε του άλλοτε δημάρχου της Πάφου, Φειδία Σαρίκα, σύζυγος τώρα του πασίγνωστου και πολυβραβευμένου αρχιτέκτονα Κώστα Κουτσοφτίδη, χρόνια λειτουργός του ΚΟΤ και τον τελευταίο καιρό επιτυχημένη επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης, η κ. Κουτσοφτίδη, δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τα κοινά. Έτσι και τώρα κατέθεσε στην επαρχιακή γραμματεία του ΔΗΣΥ, την υποψηφιότητά της για δημοτικός σύμβουλος της Πάφου για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Γρήγορα όμως διαπίστωσε πως κάποιοι, ανησυχώντας, αποπειράθηκαν να υποσκάψουν την υποψηφιότητά της.

Φρόντισαν λοιπόν να δώσουν στη δημοσιότητα τον κατάλογο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του ΔΗΣΥ. Μόνο που στον κατάλογο δεν φαίνεται πουθενά το όνομα της κ. Κουτσοφτίδη. Αντίθετα στον αριθμό 21 του καταλόγου αναγράφεται το όνομα «Γιούλα Σαρίκα», για προφανείς λόγους.

Το ατόπημα εντόπισε έγκαιρα η ίδια η κ. Κουτσοφτίδη η οποία σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο φέισμπουκ, εύγλωττα γράφει στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα:

«Κατέθεσα υποψηφιότητα και πλήρωσα 200€ υπογράφοντας ΓΙΟΥΛΑ ΠΑΠΑΕΤΗ ΚΟΥΤΣΟΦΤΙΔΗ. Ευχαριστώ και αναμένω.»

Κάτω από την ανάρτηση της κ. Κουτσοφτίδη υπήρξαν δεκάδες παρεμβάσεις με τις οποίες οι συγγραφείς στηλίτευαν την παραποίηση του ονόματος και την εμφανή απόπειρα να υπονομεύσουν την υποψηφιότητά της. Σχόλιο έγραψε και η γνωστή δημοσιογράφος της Πάφου Ντόρα Χριστοδούλου η οποία ανέφερε πως «αν έγινε εσκεμμένα αποτελεί κακοήθεια», για να πάρει την κατηγορηματική απάντηση από τον σύζυγο Κώστα Κουτσοφτίδη, «εννοείται ότι είναι εσκεμμένα.»

Πάντως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος υπήρξαν ενέργειες από πλευράς της επαρχιακής γραμματείας του ΔΗΣΥ Πάφου και αποκαταστάθηκε η τάξη. Στο μεταξύ όμως είχαν αρχίσει και οι εσωκομματικές συζητήσεις για τον τρόπο που διέρρευσε η λίστα με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του ΔΗΣΥ. Παράλληλα το θέμα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού μεταξύ των πολιτών της Πάφου που προβλέπουν μάχες στις επικείμενες εκλογές του Δεκεμβρίου, κυρίως μεταξύ συνυποψηφίων των κομμάτων.

Η λίστα των υποψηφίων του ΔΗΣΥ όπως την ανάρτησε στη σελίδα της η κ. Κουτσοφτίδη είναι η εξής.