Στις φλόγες η Ελλάδα – Μάχη σε τέσσερα μετωπα

Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται σε τουλάχιστον τέσσερα μέτωπα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Ρόδο, Αγρίνιο, Σουφλί και Φάρσαλα.

Μέχρι αργά το βράδυ η φωτιά στη Ρόδο δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο και με το πρώτο φως της ημέρας πυροσβεστικά αεροσκάφη ξεκίνησαν νέες ρίψεις νερού. Στο νησί ξεκίνησε επίσης η σταδιακή αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Εξάλλου, εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω πυρκαγιάς που έκαψε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου. Αργά το βράδυ η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η φωτιά είναι σε ύφεση και οι κάτοικοι των χωριών επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ από σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία σε δάση και δασικές εκτάσεις για τις περιοχές των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, αφού για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές αυτές.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη στο Σουφλί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Κοτρωνιά.

πηγή: διάλογος