«Τρομοκρατία, δεν μπορώ να περιγράψω τι μας λένε» – Τι λέει ο Αντιπρόεδρος της Παιδιατρικής για τις απειλές

Για τις απειλές που δέχονται στο διαδίκτυο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου μετά τη σύσταση τους για εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OMEGA, ο αντιπρόεδρος της παιδιατρικής εταιρείας Αργύρης Αργυρίου.

Μάλιστα, ο κ. Αργυρίου δεν δίστασε να αναφέρει πως αυτό που βιώνουν τα μέλη τις τελευταίες μέρες έχει φτάσει σε τρομοκρατικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν νομικούς συμβούλους της Παιδιατρικής Εταιρείας, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την Αστυνομία για το ζήτημα, δίνοντας τα μηνύματα που λαμβάνουν τα μέλη στις αρχές.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα ήθελα να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου και την αγανάκτηση μου για την ειλικρινά ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε στο διαδίκτυο όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδιατρικής Εταιρείας μετά την απόφαση που πήραμε για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών. Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες ειλικρινά σας λέω είναι τρομοκρατία. Δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια τι γράφεται. Ειλικρινά ντρέπομαι.

Οι παιδίατροι που από το πρώτο λεπτό κρατούν στη ζωή τα παιδιά τους ίδιους, που φρόντιζαν για την υγείας τους τα πρώτα χρόνια ζωής τους, βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο. Είναι ντροπή και η πολιτεία πρέπει να μας προστατεύσει. Όλα τα μηνύματα που ήρθαν στην αντίληψη μας στάλθηκαν στους νομικούς μας συμβούλους και οι νομικοί μας σύμβουλοι ήρθαν σε επικοινωνία μαζί με την Αστυνομία

Η δική μου εξήγηση είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι ιατρικό. Είναι κοινωνικοπολιτικό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν να κάνουν με την ιατρική. Δεν γνωρίζουν τι είναι εμβόλιο ή οτιδήποτε έχει να κάνει με το εμβόλιο. Υπάρχει μια τάση για ομαδοποίηση μια τάση για το όχι σε όλα μια άρνηση, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς απαντήσεις στα τεκμηριωμένα από εμάς επιστημονικά δεδομένα. Απλά άρνηση. Αυτό έχω να πω

Εμείς θα παίρναμε αυτή την ευθύνη να συμβουλέψουμε το Υπουργείο ή το κράτος για τον εμβολιασμό; Θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ υπεύθυνους. Είμαστε επιστήμονες, έχουμε σπουδάσει πόσα χρόνια στα πανεπιστήμια και γιατί να βάλουμε σε κίνδυνο τα ίδια μας τα παιδιά για όνομα του θεού. Έχουν γίνει έρευνες τους τελευταίους μήνες, έχουν μπει αρκετά εμβόλια και στην Αμερική, μιλούμε για 9 εκατομμύρια δόσεις και δεν νομίζω οι Αμερικανοί να αγαπούν λιγότερο τα παιδιά τους. Σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη και το Ισραήλ έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί διότι έχουν γίνει έρευνες στατιστικές για παρενέργειες των εμβολίων στα παιδιά άνω των 12 ετών μιλώ για την Pfizer και την Moderna.

Οι λόγοι που μας ώθησε, είναι πρώτον η ατομική΄΄η προστασία των παιδιών μας, μην ξεχνούμε ότι τα συμπτώματα του covid ναι μεν είναι ήπια, όμως η πιθανότητα σοβαρών επιπλοκών από τη λοίμωξη είναι υπαρκτή. Το δεύτερον η επίτευξη μιας συλλογικής ανοσίας και η αναχαίτησή δημιουργίας και εξάπλωση νέων μεταλλάξεων.

Θα μου πείτε γιατί όχι κάτω από των 12. Εγώ θα προτρέξω να πω ότι σιγά σιγά θα γίνουν μελέτες και για παιδάκια άνω των 5 ετών».