Έχασαν την όραση τους και ακόμη περιμένουν δικαίωση

Κραυγή απόγνωσης εκφράζει μέσω επιστολής προς τον Γενικό Εισαγγελέα ο ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης, ένας εκ των συγγενών των οκτώ ασθενών που μολύνθηκαν πέρσι μετά από επέμβαση καταρράκτη, στην οποία είχαν υποβληθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να χάσει τη ζωή του και άλλοι να χάσουν την όραση τους από το μάτι στο οποίο χειρουργήθηκαν.

Η υπόθεση η οποία απασχόλησε την κοινή γνώμη και όχι μόνο, τον Οκτώβριο του 2020, παραμένει για την ώρα στα χέρια της Αστυνομίας και συγκεκριμένα του ΤΑΕ Λευκωσίας, αφού μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι συγγενείς των ασθενών, δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα από τις όποιες έρευνες έχουν γίνει.

Στην επιστολή του την οποία απέστειλε την περασμένη βδομάδα ο πατήρ Ραφαήλ, συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των 5 ασθενών που έχασαν την όρασή τους, εκφράζει αγωνία αλλά και προβληματισμό για την πορεία των ερευνών.

Η υπόθεση, όπως αναφέρει μιλώντας στον «Φ», έχει σκαλώσει εδώ και 11 μήνες σε έρευνες και στη λήψη καταθέσεων. Μέσω της επιστολής, την οποία κατέχει ο «Φ», ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα να ασκήσει την ανάλογη πίεση και να δώσει οδηγίες για ολοκλήρωση του ποινικού φακέλου έτσι ώστε να πάρει η υπόθεση το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Όπως εξήγησε, μόνο έτσι θα δικαιωθούν οι δικοί τους άνθρωποι που εδώ και έντεκα μήνες βιώνουν έναν Γολγοθά και την αδικία. Μεταξύ άλλων, τονίζει πως δεν θα αποδεχθεί να αποσιωπηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό, διότι, όπως λέει, εάν ήταν σημαίνοντα πρόσωπα το σίγουρο θα κυλούσαν χωρίς δυσκολίες οι νενομισμένες διαδικασίες.

«Η ιερατική μου συνείδηση αλλά και η δικαίωση που ζητούν οι άνθρωποί μας δεν μου επιτρέπει να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια και να μην ενεργώ».

Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Υγείας, την υπουργό Δικαιοσύνης, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και στη γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας. Ο πατήρ Ραφαήλ καυτηριάζει και το γεγονός ότι ενώ οι νομικοί τους εκπρόσωποι ζήτησαν να τους δοθεί το πόρισμα του υπουργείου Υγείας, το οποίο δόθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας πριν από περίπου δύο μήνες, μέχρι σήμερα δεν τους το έχουν παραδώσει.

Πρόσθεσε πως απευθύνθηκε με προσωπική του επιστολή προς το υπουργείο Υγείας για ενημέρωση επί της μη παράδοσης του πορίσματος στους δικηγόρους και όπως σημειώνει, έλαβε απάντηση ότι η υπόθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση και δεν μπορεί να δοθεί.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, οι νομικοί τους αντιπρόσωποι απέστειλαν και επιστολή στην Επίτροπο Διοικήσεως στις 26 Μαρτίου 2021 και όπως απάντησε ανώτερος λειτουργός του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως, ορίσθηκε ερευνών λειτουργός. «Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία απάντηση το πώς διεξάγεται η διερεύνηση», σημειώνει.

Philenews