Έμπρακτη αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ προς τους πληγέντες των πυρκαγιών

«Στο ΑΚΕΛ επιλέγουμε να κάνουμε, επιλέγουμε να δρούμε»

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε συ­νεργασία με την Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου διοργάνωσαν χθες το Φεστιβάλ Πε­ριβάλλοντος και Πολιτισμού «Φυλλωσιά», για τη στήριξη των ορεινών περιοχών Λε­μεσού – Λάρνακας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές του περασμένου Ιούλη.

Το Φεστιβάλ «Φυλλωσιά» πραγματοποι­ήθηκε, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Βαβα­τσινιάς με την υποστήριξη των κοινοτήτων της περιοχής, περιλαμβάνοντας επίσης αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο -ο οποίος κατά­γεται από την κοινότητα των Αγίων Βαβα­τσινιάς- σε καλλιτεχνική επιμέλεια Βασίλη Βίκτωρος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος τό­νισε ότι, «τώρα που έσβησαν οι προβολείς, τώρα που σίγησαν τα μεγάλα λόγια, εμείς επιστρέφουμε ξανά εδώ στην περιοχή για να δώσουμε ανάσα στη ζωή που κάηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου».

«Επιστρέφουμε ξανά εδώ, όπως επιστρέ­ψαμε μερικές φορές μέσα σε σύντομο χρονι­κό διάστημα με πολυμελείς αντιπροσωπείες του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος, για να συναντήσουμε τους πληγέντες κατοί­κους και τους επαγγελματίες στην περιοχή», συμπλήρωσε.

«Ξέρουμε ότι οι ζημιές που έγιναν είναι μεγάλες και δεν πρόκειται εύκολα και γρή­γορα να επουλωθούν. Θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια αλλά εμείς θα είμαστε εδώ για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια. Για να ξαναδώσουμε ζωή και προοπτική στην περιοχή», παρατήρησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Αυτό που κάνουμε ή δεν κάνουμε τώρα, τόνισε ο Στέφανος Στεφάνου, τα επόμενα δέκα χρόνια θα καθορίσει τις ζωές μας, προ­σθέτοντας πως στο ΑΚΕΛ επιλέγουν να κά­νουν, επιλέγουν να δρουν, με πρωτοβουλίες όπως η χθεσινή, με συνεχή πολιτική δράση μέσα και έξω από τη Βουλή για ολοκληρω­μένο σχεδιασμό, για την πρόληψη και τη διαχείριση των κινδύνων.

Τόνισε ότι, το ΑΚΕΛ θέλει να αφήσει στα παιδιά μας μια καλύτερη Κύπρο και πως η χθεσινή πρωτοβουλία είναι μια μικρή αρχή.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλες τις κοινότητες και τους κοινοτάρχες της περιοχής, αλλά και τους καλλιτέχνες για το πολιτιστικό πρόγραμμα καθώς και όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν στο Φε­στιβάλ.

Τρεις μήνες μετά δεν έχουν εφαρμοστεί οι συστάσεις

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, επεσήμανε ότι, «είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να ελέγχουμε αν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες υλοποιούνται».

Ο έλεγχος που θα συνεχίσει να ασκεί το ΑΚΕΛ δεν περιλαμβάνει μόνο τις δεσμεύσεις που δόθηκαν, η υλοποίηση των οποίων είναι προτεραιότητα, ανέφερε εξηγώντας ότι, θα περιλαμβάνει και την προώθηση πολιτικών και μέτρων που θα διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη προληπτική πολιτική. «Κρούουμε λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί τρεις μήνες μετά τις πυρκαγιές δεν έχουν εφαρμοστεί οι συστάσεις της επιστημονικής επιτροπής σχετικά με τις μεταπυρικές καταστροφές και τους κινδύνους, ιδιαίτερα αυτών της διάβρωσης και των πλημμυρών. Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν τα αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά έργα και να αποκατασταθεί το οικοσύστημα», δήλωσε.

Filosia 19

Filosia 18

Filosia 17

Filosia 16

Filosia 11

Filosia 12

Filosia 13

Filosia 14

Filosia 15

Filosia 6

Filosia 1

Filosia 2

Filosia 7

Filosia 8

Filosia 3

Filosia 4

Filosia 9

Filosia 10

Filosia 5

πηγή: διάλογος