Ενδιαφέρον για διεκδίκηση της δημαρχίας της Λευκωσίας από τον Γιάννη Παναγιώτου

Το ενδιαφέρον του για τη δημαρχία της Λευκωσίας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην εκπομπή Control Panel στον ΠΟΛΙΤΗ 107,6 ο Γιάννης Παναγιώτου, διευθυντικό στέλεχος σε διεθνή συμβουλευτικό οίκο και πρώην πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ αν γίνουν οι εκλογές και αν συγκεντρώσει όπως είπε, η υποψηφιότητα του ευρύτερη υποστήριξη. Οι πληροφορίες ήθελαν τον κ. Παναγιώτου εδώ και καιρό να είναι υποψήφιος στον Δήμο Λευκωσίας. Ο ίδιος είπε ότι η υποψηφιότητα του είναι ανεξάρτητη, με τις πληροφορίες να λένε ότι ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ θα τον στηρίξουν, υπό την προϋπόθεση ασφαλώς ότι θα διεξαχθούν οι τοπικές εκλογές, δεδομένης της εκκρεμότητας που υπάρχει και η οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις 16 Σεπτεμβρίου οπόταν θα τοποθετηθούν όλα τα κόμματα στο κατά πόσον αποδέχονται μία εκ των δύο προτάσεων της Κυβέρνησης για αναβολή των εκλογών ή εκλογές με θητεία 2,5 χρόνων.

Τασσόμενος υπέρ της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Παναγιώτου σημείωσε ότι αυτή δεν περιορίζεται στη συνένωση Δήμων, αλλά κυρίως αφορά στις προκλήσεις οι οποίες να απαντούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου,  που θέλει τον Δήμο να είναι δίπλα του, την τεχνολογία προς την εξυπηρέτησή του και να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών συμβάλλοντας ουσιαστικά και με έργα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σε σχέση με την κίνηση στους δρόμους της Λευκωσίας και απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών, ο Γιάννης Παναγιώτου είπε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει ασκώντας πιέσεις και στην πολιτεία, ενώ υποστήριξε τη δημιουργία επιπρόσθετων γραμμών τραμ και όχι μόνο μιας, έτσι ώστε να συμβάλει καθοριστικά στην εύρυθμη κινητικότητα στο κέντρο.

Σε ερώτηση αν συμφωνεί με τη δημιουργία σχέσεων με τον τουρκοκύπριο δήμαρχο Λευκωσίας, ο κ. Παναγιώτου απάντησε θετικά. Όπως είπε, το Κυπριακό είναι υπόθεση την οποία χειρίζεται η κεντρική Κυβέρνηση, ωστόσο, οι λειτουργοί δημόσιοι και τοπικοί είναι αυτοί που θα την εφαρμόσουν. «Η Λευκωσία θέλουμε να επανενωθεί μετά τη λύση» ανέφερε, προσθέτοντας πως για να συμβεί θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση από τώρα με την άλλη πλευρά εκεί και όπου μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Έδωσε ως παράδειγμα την αναπαλαίωση κτιρίων, η οποία θα πρέπει να γίνεται με τα ίδια υλικά και φιλοσοφία, αλλά και σε θέματα πιο υπηρεσιακά, τα οποία πρέπει να διεκπεραιώνονται με τον ίδιο τρόπο, ώστε στην περίπτωση της λύσης, να μην καθίσταται δύσκολη η άμεση εφαρμογή. Για το λόγο αυτό πρόσθεσε, η συνεννόηση δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο σε επίπεδο δημάρχων, αλλά και σε υπηρεσιακό, εφόσον κάτι τέτοιο δεν σημαίνει αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος.

πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ