Φοβάται ήττα ο Γ. Βαρνάβα-Αποκαλύπτεται ο ρόλος των 607 στην ΕΔΕΚ

Νέες διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση στους κόλπους της ΕΔΕΚ ενόψη του εκλογικού συνεδρίου. Σε απάντηση στην «Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία και την αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ» που με ανακοινώσεις και ενέργειές τους επιχειρούν να υποσκάψουν και να διαβάλουν τον πρόεδρο του Κόμματος Μαρίνο Σιζόπουλο, παρεμβαίνει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αντώνης Κουταλιανός και με άρθρο του βάζει πολλούς στη θέση τους. Ο κ. Κουταλιανός θεωρεί ότι τα 607 μέλη της ΕΔΕΚ που μετέχουν στη λεγόμενη ομάδα πρωτοβουλίας και έκαναν την εμφάνισή τους τελευταία, είναι υποκινούμενα από τον ανθυποψήφιο του κ. Σιζόπουλου και τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη. Αυτό που κάνουν, αναφέρει, σκοπό έχει να δικαιολογήσει εκ των προτέρων τη διαφαινόμενη εκλογική ήττα του κ. Βαρνάβα.

Σημαντική είναι και η επισήμανση του κ. Κουταλιανού ότι αυτοί όλοι, περιλαμβανομένου και του κ. Βαρνάβα στις τελευταίες εκλογές δεν έκαναν τίποτε για να βοηθήσουν την ΕΔΕΚ να έχει εκλογικά κέρδη.

 Η ίδια η «Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία και την αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ» με ανακοίνωση αναφέρει ότι μερικές μέρες μετά την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη στη Λάρνακα, η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου (ΕΔΣ) της ΕΔΕΚ ανακοίνωσε γραπτώς ότι διαφωνεί και δεν δεσμεύεται με την απόφαση να αποκλειστούν από την ψηφοφορία τα προερχόμενα από την Αμμόχωστο μέλη που κατοικούν στη Λάρνακα. «Τη διακοπή όμως της ψηφοφορίας και την απαγόρευση στους πρόσφυγες από την Αμμόχωστο να ψηφίσουν επέβαλε προσωπικά, απόλυτα ετσιθελικά και δημοσίως ο πρόεδρος του Κόμματος», αναφέρει.

Προσθέτουν ακόμα ότι με την ανακοίνωση της η ΕΔΣ «επιβεβαιώνει άλλη μια αντικαταστατική αυθαιρεσία του Προέδρου για νόθευση του Συνεδρίου. Ευχόμαστε να κάνουμε λάθος, όμως μας φαίνεται πολύ παράξενη αυτή η απόφαση: Για να ψηφίσουν οι ‘‘ημέτεροι’’ στην Πάφο και στη Λεμεσό, θυσιάζεται ακόμα και το γόητρο και η αξιοπιστία του Προέδρου;  Ό,τι και να συμβαίνει, για ακόμα μια φορά παραμένει σοβαρά εκτεθειμένος ο Μαρίνος Σιζόπουλος».

Από την άλλη αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του πρώην Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Αντώνη Κουταλιανού, ο οποίος αναφέρεται σε «αλήθειες πίσω από τους 607 που ζητούν αναβολή του συνεδρίου της ΕΔΕΚ».

Τους αποκαλύπτει ο Α.  Κουταλιανός

Ο Αντώνης Κουταλιανός στην ουσία δακτυλοδείχνει τους Γιώργο Βαρνάβα και Δημήτρη Παπαδάκη ως τα άτομα που κρύβονται πίσω από την ομάδα πρωτοβουλίας και τη συλλογή των 607 υπογραφών. Αποδίδει μάλιστα στους δύο πολιτικές σκοπιμότητες.

«Ποιες όμως είναι οι αλήθειες πίσω από αυτόν τον μακρύ κατάλογο των 607;», διερωτάται στη γραπτή παρέμβασή του ο Αντώνης Κουταλιανός και προσθέτει:

«Βασική και καθοριστική αλήθεια, για τον εντοπισμό των πραγματικοτήτων πίσω από αυτή την κίνηση, είναι το γεγονός πως η προσπάθεια για συγκέντρωση των υπογραφών έγινε από τον συναγωνιστή Γιώργο Βαρνάβα, υποψήφιο για την προεδρία της ΕΔΕΚ, σε πλήρη συνεννόηση με τον διαγραφέντα ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη.

Και είναι ομολογουμένως παραδεκτό, πως όταν ένα υποψήφιος για μια θέση, ζητεί την αναβολή των εκλογών, έστω και κρυβόμενος πίσω από άλλους, τότε αυτό αποτελεί σπασμωδική κίνηση για αναβολή του αναπόφευκτου, δηλαδή της προδιαγραφόμενης ήττας του.

Αν όμως ο συν. Βαρνάβα μπόρεσε να μαζέψει 607 άτομα να στηρίξουν μια θέση του, τα οποία 607 άτομα αν «μετρηθούν» με όρους ψηφοφορίας (ο ένας να επηρεάζει ακόμα δύο), μπορεί να είναι και η μαγιά που θα αποφέρει τουλάχιστον 2.000 ψήφους υπέρ μιας θέσης, τότε γιατί ο συν. Βαρνάβα ζητεί έστω και μέσω άλλων, την αναβολή μιας εκλογικής διαδικασίας;

Μήπως αυτοί οι 607, συν ο περίγυρος τους, δεν είναι τελικά υποστηρικτές του κ. Βαρνάβα; Φαίνεται πως όχι», αναφέρει.

Ο κ. Κουταλιανός προχωρεί στην παρέμβαση και ένα βήμα παρακάτω, προβαίνοντας όπως τη χαρακτηρίζει σε ακτινογραφία των 607:

«- Είναι δυσαρεστημένοι από την προεδρία Σιζόπουλου για λόγους ήσσονος σημασίας, όπως π.χ. για διορισμούς ή για εξυπηρέτηση ή ακόμα και γιατί δεν τους δόθηκε σημασία όταν τη ζήτησαν ή γιατί θεώρησαν ότι ο Σιζόπουλος δεν τους ευνόησε σε κάποια περίπτωση.

-Είναι και κάποιοι που πραγματικά πιστεύουν ότι η αναβολή του συνεδρίου, θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της εσωκομματικής έντασης.

-Και είναι και κάποιοι που όντως στηρίζουν τον Γιώργο Βαρνάβα».

«Άρα», συμπεραίνει, «αυτοί οι 607, συν ο περίγυρός τους, δεν είναι ψήφοι υπέρ της υποψηφιότητας Βαρνάβα, αλλά πρόσκαιρη αντίδραση στην προεδρία Σιζόπουλου, η οποία αντίδραση όμως, πολύ πιθανόν να μην μετατραπεί σε καταψήφιση της υποψηφιότητας Σιζόπουλου.

Και αυτό φαίνεται να το ξέρει ο συν. Βαρνάβα και γι’ αυτό δεν προχωρεί με αυτούς τους 607 (συν τον περίγυρο τους), για να δώσει την εκλογική μάχη κατά του Σιζόπουλου, αλλά ζητεί, μέσω αυτών, αναβολή του συνεδρίου.

Πάντως, με τη δημοσιοποίηση των 607 που ζητούν αναβολή του συνεδρίου της ΕΔΕΚ και την αποκάλυψη πως πίσω από αυτούς κρύβεται ο Γιώργος Βαρνάβα, πολλοί στην ΕΔΕΚ άρχισαν φωναχτά να διερωτώνται γιατί ο συν. Βαρνάβα δεν ανάλωσε εαυτόν και προ των βουλευτικών εκλογών, για να συγκεντρώσει ας πούμε δυσαρεστημένους να ψηφίσουν την ΕΔΕΚ, για να μην απωλέσει την τέταρτη θέση στην κατάταξη από το ΕΛΑΜ.

Εάν δούλευε, λένε πηγές της ΕΔΕΚ, με τόσο ζήλο για τις βουλευτικές εκλογές, όσο ζήλο επιδεικνύει τώρα για να συγκεντρώσει υπογραφές για αναβολή του συνεδρίου, η ΕΔΕΚ θα πετύχαινε και τον στόχο της τέταρτης θέσης, πλην των άλλων στόχων, που έχει επιτύχει, όπως η αύξηση των ποσοστών και των βουλευτικών εδρών.

Στις απέλπιδες προσπάθειες του συν. Γιώργου Βαρνάβα, ήρθε να προστεθεί ακόμα μια, η οποία ωστόσο προκάλεσε και αλγεινή εντύπωση και αφορά δημόσια καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Αμμοχώστου της ΕΔΕΚ, Δημήτρη Δημητρίου Σαβουλλή, μετά από απειλές που δέχθηκε από τον συναγωνιστή Γ. Βαρνάβα. Επειδή όμως θεωρώ πως σε μία εκλογική διαδικασία μόνο με πολιτικούς όρους πρέπει να αναλώνονται όσοι εμπλέκονται σε αυτήν, δεν θα σχολιάσω το όλο συμβάν το οποίο απέδειξε πως η προεκλογική μάχη στην ΕΔΕΚ δεν διεξάγεται με ορθολογιστικά μέσα, αλλά με ανορθόδοξα, τουλάχιστον από την πλευρά του συν. Βαρνάβα», περαίνει στο άρθρο του ο κ. Κουταλιανός.