Μετωπική σύγκρουση στην ΕΔΕΚ

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση στην ΕΔΕΚ, με τους δύο διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος να ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες μεταξύ τους. Η σύγκρουση πλέον μεταξύ Μαρίνου Σιζόπουλου και Γιώργου Βαρνάβα είναι μετωπική, με τους κραδασμούς της να είναι ιδιαίτερα έντονοι στις κομματικές δομές.

Ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του κόμματος, με αναφορές σε κομματικές ατασθαλίες, σε αλλοίωση του μητρώου μελών και κατηγορώντας ότι με τις ενέργειες του θα γίνει απόρριμμα αντί κόμμα. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος σήκωσε το γάντι αντιστρέφοντας τα πυρά και κατηγορώντας τον Γιώργο Βαρνάβα ότι διασύρει με τις ενέργειες του ένα τιμημένο κόμμα όπως η ΕΔΕΚ. Ο Γιώργος Βαρνάβα επιλέγοντας συμβολικά το οίκημα «Βάσος Λυσσαρίδης» ξεδίπλωσε έναν κατάλογο κατηγοριών κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήσε. Δήλωσε πως η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε κίνδυνο, όχι από εξωτερικές επιβουλές ή συνωμοσίες, αλλά από τον κίνδυνο της πλήρους κατάρρευσης εκ των έσω από τα σοβαρά λάθη, τις παρατυπίες, τις παρανομίες, τις εμμονές, την αναβλητικότητα, την αδυναμία και τη μη επαρκή ενασχόληση του κ. Σιζόπουλου με το Κίνημα. Ο Γιώργος Βαρνάβα προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για αλλοίωση του μητρώου του κόμματος προσθέτοντας ότι στις 16 Ιουλίου με επιστολή του δικηγόρου του, απευθύνθηκε στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής υποβάλλοντας πέντε βασικά και ουσιαστικά ερωτήματα τα οποία άπτονται του Μητρώου του Κινήματος.

«Οι απαντήσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. ήταν πολύ σαφείς και ξεκάθαρες», τόνισε, προσθέτοντας ότι από τις απαντήσεις γίνεται πλήρως κατανοητό ότι στις όλες διαδικασίες παραβιάστηκε ασύστολα το Καταστατικό του Κινήματος και σημείωσε:

1) Η επικαιροποίηση του Μητρώου Μελών δεν τέθηκε ποτέ για έγκριση στο Πολιτικό Γραφείο, βάσει του άρθρου 14, παράγραφος 2 και ουδέποτε του παραδόθηκε το Επικαιροποιημένο Μητρώο, κάτι το οποίο προνοείται σαφέστατα από το καταστατικό του Κινήματος, άρθρο 14, παράγραφος 3.

2) Το Πολιτικό Γραφείο επικύρωσε για τελευταία φορά εγγραφή νέων μελών στις 23 Απρίλιου 2018.

3) Κατά τη θητεία του ως Γραμματέας της Κ.Ε. επικυρώθηκαν και ενεγράφησαν στο Μητρώο του κινήματος μόνο 116 νέα μέλη.

4) Κατά την περίοδο που είναι Γραμματέας της Κ.Ε. διαγράφηκαν επίσημα ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος, όσα μέλη κατήλθαν ως υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπως επίσης τρία (3) μέλη με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου μετά από δική τους επιστολή.

5) Το μητρώο των Μελών που παρέλαβε από τον συναγωνιστή Χρυσό Τουλούπη, τέως Γραμματέα της Κ.Ε., τον Μάϊο του 2017 είχε 9.532 μέλη.

Προχωρώντας ο κ. Βαρνάβα διερωτήθηκε: 

> Πώς μπορεί να είναι σε ισχύ ένα Μητρώο Μελών το οποίο ονομάζουν “Επικαιροποιημένο” εφόσον ουδέποτε επικυρώθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος;.

> Πώς μπορούν να είναι σε ισχύ οι 2.845 διαγραφές, οι οποίες έγιναν με τη λεγόμενη «Επικαιροποίηση» του Μητρώου Μελών, εφόσον ουδέποτε επικυρώθηκαν από το Πολιτικό Γραφείο ή την Κεντρική Επιτροπή, πως προνοείται μέσα από το Καταστατικό του Κινήματος;.

> Πώς είναι δυνατόν κανένας από τους διαγραφέντες να μην έχει ενημερωθεί γραπτώς, είτε προφορικά ή το ελάχιστο με τηλεφωνικό μήνυμα και  σήμερα να υπάρχει αναστάτωση ανάμεσα στα μέλη και στελέχη του Κινήματος χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι εγγεγραμμένος και ποιος όχι;

Καταλήγοντας σημειώνει ότι για πέντε ολόκληρα χρόνια ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατείχε αντικαταστατικά και παράτυπα το Μητρώο Μελών του Κινήματος αντί του Γραμματέα της Κ.Ε.

Κατήγγειλε επίσης ότι φαίνεται να διαγράφηκαν αντικαταστατικά και παράτυπα ιστορικά στελέχη του Κινήματος, στενά συγγενικά πρόσωπα του Βάσου Λυσσαρίδη, αλλά και απλά μέλη που ποτέ δεν ζήτησαν να διαγραφούν, γιατί είχαν απλά διαφορετική άποψη από τον κ. Σιζόπουλο.

«Γιατί ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι συνεργάτες του δεν αποδέχονται το αίτημα μου ώστε να συγκριθεί αυτό το μητρώο, με το μητρώο που κρατά ο Γραμματέας της Κ.Ε και το οποίο παρέλαβε από τον προκάτοχο του τον Μάιο του 2017 και το οποίο περιέχει 9.532 μέλη; Μήπως φοβάται την αποκάλυψη της πλαστογραφίας;», διερωτάται.

Κατηγόρησε επίσης τον Μαρίνο Σιζόπουλο ότι ευθύνεται για τη βαθιά εσωστρέφεια στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η ΕΔΕΚ. Κλείνοντας κάλεσε τον κόσμο της ΕΔΕΚ να απαλλάξει το Κίνημα από έναν πρόεδρο όπως ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σιζόπουλος: Δεν θα ακολουθήσω αυτό τον κατήφορο

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μαρίνου Σιζόπουλου ο οποίος αντέστρεψε τα πυρά αναφέροντας ότι την ώρα που η πατρίδα μας διανύει δύσκολες στιγμές στο Κυπριακό, την ώρα που οι πολίτες αγωνίζονται καθημερινά για να επιβιώσουν συνεπεία της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων της πανδημίας, ο κ. Βαρνάβα, τον οποίο η ΕΔΕΚ εξέλεξε για τρεις ολόκληρες θητείες ως βουλευτή, επέλεξε για ακόμα μια φορά να διασύρει με αναλήθειες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες το τιμημένο κόμμα της ΕΔΕΚ που δίνει καθημερινό αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

«Μάλιστα έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει την ΕΔΕΚ που καθημερινά δικαιώνεται για τους αγώνες της στο Κυπριακό και το ΓεΣΥ ως «απόρριμμα».Τον αφήνω στην κρίση των πολιτών και του κόσμου της ΕΔΕΚ», κατέληξε.

Philenews