Μετρούν αντίστροφα για το ηλεκτρικό τους αμάξι οι Τούρκοι (ΦΩΤΟΣ)

Η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία κερδίζει ακόμα περισσότερο έδαφος, με τα ηλεκτροκίνητα SUV της TOGG να απέχουν πλέον λιγότερο από δώδεκα μήνες από τη γραμμή παραγωγής.

Στο προσκήνιο της επικαιρότητας επέστρεψε η TOGG και η εξέλιξη των “made in Turkey” ηλεκτρικών SUV με αφορμή ένα φεστιβάλ τεχνολογίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος για το Teknofest 2021, το οποίο φιλοξενήθηκε από τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, συγκεντρώνοντας συμμετοχές από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους, μεταξύ των οποίων και την αυτοκινητοβιομηχανία η οποία εκπροσωπήθηκε από την TOGG.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ τεχνολογίας, η TOGG ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία Farasis, η οποία έχει αναλάβει την εξέλιξη των μπαταριών για τις ηλεκτροκίνητες προτάσεις της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων της TOGG, η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Farasis έχει οδηγήσει στην αύξηση της αυτονομίας κατά 25%, μειώνοντας ταυτόχρονα και την ταχύτητα φόρτισης έως και το 80% σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την τεχνολογία την οποία θα φέρουν οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας της TOGG, η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της πόλης Gemlik, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από την Προύσα.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα πρώτα ηλεκτροκίνητα SUV της TOGG θα πατήσουν στην άσφαλτο μέσα στο 2022 με τους πιο αισιόδοξους να μιλούν για το τελευταίο τετράμηνο του έτους.

Μέχρι και το 2030, η TOGG φιλοδοξεί να έχει στην παραγωγή πέντε διαφορετικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τα οποία ναι μεν θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, ωστόσο, θα διαθέτουν διαφορετικές προδιαγραφές και διαστάσεις ώστε να καλύπτουν μια ευρύτερη γκάμα απαιτήσεων.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV της TOGG, κανείς δεν μπορεί για την ώρα να δώσει μια ασφαλή εκτίμηση για το κόστος του αυτοκινήτου, με τους κυβερνητικούς και μη αξιωματούχους να το περιγράφουν ως μια εξαιρετικά ανταγωνιστική πρόταση, η οποία “θα κάνει περήφανους όλους τους Τούρκους”.

πηγή: Economy Today