Μόλις χθες πήραν την άδεια από οδηγό λεωφορείου που καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση σε ανήλικη

Μόλις χθες ανακλήθηκες η επαγγελματική άδεια οδήγησης οδηγού λεωφορείου ο οποίος καταδικάστηκε στις 9 περασμένου Αυγούστου σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για σεξουαλική εκμετάλλευση και άσεμνη επίθεση κατά ανήλικης και μάλιστα εντός του λεωφορείου του, εντούτοις, συνέχιζε να εκτελεί δρομολόγια μεταφέροντας και παιδιά.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Φιλελεύθερος, χθες, ο διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Γιάννης Νικολαΐδης, ενημέρωσε τον «Φ» ότι στις 7/9/2021 λήφθηκε απόφαση για ανάκληση της άδειας οδήγησης του συγκεκριμένου οδηγού, μετά από ενημέρωση από την Αστυνομία με επιστολή που λήφθηκε στις 23 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι η επιστολή της Αστυνομίας ενώ εστάλη από τις 12 Αυγούστου τελικά παραλήφθηκε στο ΤΟΜ στις 23, δηλαδή 11 ημέρες μετά, γι’ αυτό και θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα και να καθιερωθούν πιο γρήγορες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, χθες παραδόθηκε από επιδότη/ επόπτη στον οδηγό, η επιστολή ανάκλησης της επαγγελματικής του άδειας. Ο διευθυντής του ΤΟΜ αναγνωρίζει πως υπάρχει θέμα πιο γρήγορης πρακτικά ενημέρωσης του ΤΟΜ από την Αστυνομία για τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να γίνονται άμεσα οι δέουσες ενέργειες, γι’ αυτό και είχε σχετική συνεννόηση για να μην υπάρξουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον.

Στο μεταξύ, η εταιρεία που εργοδοτεί τον συγκεκριμένο οδηγό μετά την εξέλιξη αυτή, τον κάλεσε χθες και του τερμάτισε τα καθήκοντά του, αφού ανακλήθηκε η επαγγελματική του άδεια. Επίσης, πληροφορούμαστε ότι από πέρσι που η εταιρεία έλαβε γνώση της υπόθεσης η οποία εξεταζόταν εναντίον του, του άλλαξε δρομολόγιο, ώστε να μην εκτελεί μαθητικό. Όμως με το νέο δρομολόγιο μπορούσε να μεταφέρει και ανήλικους.