Παπαδόπουλος: Βρισκόμαστε προ της διχοτόμησης

Εξαπολύει σφοδρή κριτική στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, κατηγορώντας τον για θέατρο αντιφάσεων και αλλοπρόσαλλων δηλώσεων, που έχουν οδηγήσει σε εγκλωβισμό την ελληνοκυπριακή  πλευρά .

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διχοτόμηση που βρίσκεται πλέον πολύ κοντά, ως συνέπεια των αδιέξοδων πολιτικών κατευνασμού της Τουρκίας και των δηλώσεων του Προέδρου που αξιοποιούνται από την τουρκική πλευρά για την κατάθεση απαράδεχτων θέσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σχολιάζει την πρόταση του Προέδρου για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960 αναφέροντας πως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το Κυπριακό δεν είναι συνταγματικό πρόβλημα αλλά πρόβλημα εισβολής και κατοχής και το κυρίαρχο απαιτούμενο μιας λύσης είναι η απελευθέρωση.

Αποφεύγει αναφορές σε κυβέρνηση Δημοκρατικού Συναγερμού όπως και την κριτική προς ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ενώ σε ό,τι αφορά τις προεδρικές εκλογές για το 2023 δηλώνει κατηγορηματικά ότι το ΔΗΚΟ θα συμμετέχει στην επόμενη διακυβέρνηση ως συγκυβερνών κόμμα, μη προαποκλείοντας κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα. Δεν βγάζει τον εαυτό του από το κάδρο των πιθανών υποψηφίων, όμως την ίδια ώρα δεν θέτει την υποψηφιότητά του ως προτεραιότητα…

Απαντά επίσης στην ανοικτή διαφωνία βουλευτών του για την υπόθεση Γαβριήλ, καθώς και για το συνέδριο του κόμματός του τον ερχόμενο μήνα.

Philenews