Πέφτει κι άλλο το ηλικιακό όριο για χορήγηση της τρίτης δόσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυξημένη αναμένεται και σήμερα η προσέλευση πολιτών στα walk in κέντρα εμβολιασμού για χορήγηση της τρίτης δόσης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, χθες Δευτέρα καταγράφηκαν μέσα σε πέντε ώρες πάνω από 1,700 εμβολιασμοί σε άτομα 83 ετών και άνω. Παράλληλα συνεχίστηκε ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας του ΟΚΥπΥ, των ιδιωτών επαγγελματιών υγείας, καθώς και των διαμενόντων και εργαζόμενων σε οίκους ευγηρίας. Ταυτόχρονα, προχωρά και η διευθέτηση ραντεβού για τα άτομα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν προτεραιότητα για την χορήγηση της 3ης δόσης.

“Η αθρόα προσέλευση των πολιτών στα Κέντρα Εμβολιασμού είναι καθοριστικής σημασίας τη δεδομένη στιγμή, που όλες οι ενέργειες του Υπουργείου Υγείας επικεντρώνονται στη θωράκιση του πληθυσμού ενόψει του χειμώνα και των εποχικών λοιμώξεων που θα συντρέχουν με την COVID-19”, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων τεχνολογίας mRNA για τον εμβολιασμό με 3η δόση.

Αύριο αναμένεται να αλλάξει το ηλικιακό όριο όσον αφορά στη χορήγηση αναμνηστικής δόσης. Όπως δήλωσε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, η συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Λατσιών δικαιούχοι για τρίτη δόση θα είναι οι 80 ετών και άνω.

Μιλώντας για το ρεκόρ προσέλευσης στα walk in κέντρα εμβολιασμού, ανέφερε πως κλήθηκαν ενισχύσεις από προσωπικό.

“Παράκκληση ο κόσμος να μην έρχεται από το πρωί, αλλά σταδιακά για να μην ταλαιπωρούνται”.

Yπενθυμίζεται ότι για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 83 ετών και άνω, λειτουργούν τα εξής Εμβολιαστικά Κέντρα:

Οι πολίτες θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν έγγραφο ταυτοποίησης (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού τους. Για την ενισχυτική δόση χορηγείται εμβόλιο τεχνολογίας mRNA, ανεξαρτήτως του εμβολίου που χορηγήθηκε αρχικά.

πηγή: alphanews.live