Πετρίδης: Ο Αβέρωφ πρέπει να είναι ο υποψήφιος μας για 2023

Τι λέει για τα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο Δήμαρχο Λευκωσίας καθώς και για το Προεδρικό σύστημα

Σε μια ομολογουμένως ωραία συνέντευξη ο Κωνσταντίνος Πετρίδης εξομολογείται την πορεία του από τα παιδικά του χρόνια έως και σήμερα.

Ο Υπουργός Οικονομικών μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα σενάρια που τον ήθελαν να ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας καθώς και στην θέση του ότι το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να μετατραπεί από Προεδρικό σε Κοινοβουλευτικό.

Ενδιαφέρουσα ωστόσο ήταν η τοποθέτησή του και για τις Προεδρικές εκλογές 2023 τονίζοντας πως θεωρεί ότι υποψήφιος του ΔΗΣΥ πρέπει να είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ακολουθούν αυτούσιες οι τοποθετήσεις του για τα πιο πάνω 3 θέματα: 

Όχι, δεν σκόπευα να κατέλθω υποψήφιος για τη δημαρχία της Λευκωσίας. Είμαι βέρος Λευκωσιάτης, μου έγιναν κρούσεις, όχι από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ήταν από κοινωνικούς παράγοντες αλλά ξεκαθάρισα γρήγορα ότι δεν θα ήμουν υποψήφιος.

Η απόφαση για την προεδρία της Δημοκρατίας είναι καθαρά θέμα της παράταξης. Εγώ ανήκω σε μια παράταξη και η παράταξη έχει τον δικό της πρόεδρο. Ο πρόεδρός της, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, για εμένα δικαιωματικά πρέπει να είναι υποψήφιος της παράταξης και έχει όλα τα φόντα να είναι ένας πετυχημένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν αποφασίσει να μην κατέβει, τότε ως μέλος της παράταξης θα έχω και ρόλο και λόγο.

Αν μπορούσα να αλλάξω από θέση ισχύος κάτι για την Κύπρο, θα ήταν η αλλαγή πολιτεύματος από προεδρικό σε κοινοβουλευτικό σύστημα. Είναι άδικο να μην μπορεί ο εκλεγμένος από τον λαό να εφαρμόσει το πρόγραμμα το οποίο έθεσε ενώπιόν του που γι’ αυτό επιλέγηκε. Θεωρώ πως αυτό μαζί με τη λύση του Κυπριακού -που αυτό για εμένα αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του τόπου- θα μας πάνε μπροστά.

πηγή: Offsite