Δανείζει υπαλλήλους το ΡΙΚ

Οι «αμαρτίες» του ΡΙΚ δεν έχουν τελειωμό. Πέρα από τα παράπονα για το περιεχόμενο και το επίπεδο των προγραμμάτων του, τα συχνά λάθη στην ενημέρωση, τη μεροληπτική προβολή κομμάτων, με αποκορύφωμα την τραγελαφική ιστορία με την ακύρωση τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία καλεσμένος ήταν προσκεκλημένος ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μακάριος Δρουσιώτης, το Ίδρυμα βρέθηκε μπλεγμένο σε μια άλλη ιστορία που προκαλεί εντύπωση.

Τη στιγμή που συχνά-πυκνά οι υπεύθυνοι του ΡΙΚ παραπονιούνται για την έλλειψη προσωπικού, ξαφνικά βρέθηκαν να έχουν  τη δυνατότητα να… δανείζουν υπαλλήλους σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Κάτι που έγινε μάλλον εν κρυπτώ και τώρα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή. Σημειώνεται ότι την περίοδο του καλοκαιριού πολλά προγράμματα, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά αναστέλλονται και άλλα συρρικνώνονται με τη δικαιολογία ότι με την παραχώρηση των θερινών αδειών απουσίας, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να καλύπτει τις ανάγκες.

Να πώς παρουσιάστηκε το θέμα στον τύπο:

«Δύο υπάλληλοι του ΡΙΚ, εκ των οποίων μάλιστα, η μία δεν είναι καν μόνιμη αλλά συνεργάτιδα, έχουν αποσπαστεί στο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα στα Κέντρα Εξυπηρέτησης, ασκώντας καθήκοντα που ουδεμία σχέση έχουν με τις θέσεις που κατέχουν στο ΡΙΚ. Συγκεκριμένα, η πρώτη απόσπαση αφορά δημοσιογράφο η οποία ήταν παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων. Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή η εν λόγω δημοσιογράφος αποσπάστηκε από τις 24/10/2019 μέχρι τις 24/10/2022 στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Τμήματος Ταχυδρομείων στα Λεύκαρα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά συνεργάτιδα ραδιοφωνικών μουσικών προγραμμάτων του ΡΙΚ η οποία αποσπάστηκε από την 1/9/2020 μέχρι τις 31/8/2023 στο Ταχυδρομικό Γραφείο Κιτίου. Όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, οι εν λόγω αποσπάσεις έγιναν με την έγκριση της διεύθυνσης του ΡΙΚ. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών ζήτησαν διευκρινίσεις αναφορικά με τις δύο αποσπάσεις στις 5 Ιουλίου 2021 και η απάντηση στη Βουλή δόθηκε χθες μετά από τρεις μήνες. Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια στη Βουλή, καθώς προκύπτουν αρκετά ερωτήματα από τις εν λόγω αποσπάσεις.»