Εκτεθειμένοι στις αυξήσεις τιμών οι πολίτες – Αντισταθμιστικά μέτρα προτείνει η ΠΕΟ

Για αδράνεια της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα αποθέματα σιτηρών με αποτέλεσμα σήμερα οι καταναλωτές και οι παραγωγοί να είναι εκτεθειμένοι στις αυξήσεις, έκανε λόγο η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να στηριχθούν ειδικά οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πρόσθεσε ότι αυτό ζητά και η Ε.Ε από τα κράτη-μέλη.

Πάντως η κυρία Χαραλάμπους επέκρινε την κυβέρνηση ότι αφήνει τον χρόνο να περνά χωρίς να ανακοινώνει αποφάσεις, ενώ θα μπορούσε να συγκληθεί η συμβουλευτική επιτροπή καταναλωτών η οποία κανονικά πρέπει να συνεδριάζει 2 φορές τον χρόνο.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ της ΣΕΚ Αντρέας Μάτσας κάλεσε την κυβέρνηση να επιβάλει πλαφόν στα καύσιμα ώστε να συγκρατήσει κάπως τις τιμές.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ τόσο στο ρεύμα όσο και στα βασικά είδη κατανάλωσης που παρατηρούνται αυξήσεις.

Ο κύριος Μάτσας σημείωσε ότι μόνο η ΑΤΑ μπορεί να δώσει μια μικρή ανάσα στους εργαζόμενους και πρέπει η κυβέρνηση να αρχίσει διάλογο ώστε ο θεσμός να επανέλθει στην προτεραία του κατάσταση.

Ο Γ.Γ της ΣΕΚ κάλεσε επίσης τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτος να προβούν σε ελέγχους ώστε να εντοπίσουν φαινόμενα αισχροκέρδειας που σίγουρα θα υπάρξουν.

πηγή: διάλογος