Κινητοποιεί κόσμο για την διαδήλωση το ΑΚΕΛ

Θέλουν να βάλουν πίεση προς την Κυβέρνηση από την μια και από την άλλη να δείξουν ότι είναι και θα παραμείνουν η κύρια δύναμη αντιπολίτευσης, γύρω από την οποία θα πρέπει να οργανωθεί η όποια κίνηση για αλλαγή ενόψει 2023.

Με αυτό τον άξονα, το ΑΚΕΛ έχει κινητοποιήσει όλους τους κομματικούς μηχανισμούς ενόψει της σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά της Κυβέρνησης. Μια εκδήλωση η οποία ουσιαστικά αποτελεί και ένα είδος πρώτης εξέτασης που θέλει να περάσει η νέα ηγεσία του κόμματος. Μαζική και δυναμική παρουσία σήμερα έξω από το Προεδρικό θα στείλει πολλά και ηχηρά μηνύματα όχι μόνο προς τους κυβερνώντες αλλά και προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης ενόψει μιας ενδεχόμενης προσπάθειας συνεννόησης και συνεργασίας στο άμεσο μέλλον. «Αύριο η οργή πρέπει να γίνει δυνατή φωνή. Η αγανάκτηση πρέπει να γίνει θέληση και δράση για μια άλλη, καλύτερη Κύπρο! Για την Κύπρο που μας αξίζει!», έγραψε χθες σε ανάρτηση του ο γγ του ΑΚΕΛ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το κάλεσμα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουκουμά ο οποίος απευθύνθηκε προς όσες και όσους «πιστεύουμε ότι η Κύπρος αξίζει καλύτερα», να βρεθούν ξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Ο εξευτελισμός της Κύπρου δεν έχει τελειωμό. Σήμερα, στον Τύπο παρουσιάζονται ντοκουμέντα για άλλο σκάνδαλο που αφορά τον κ. Αναστασιάδη και το συνονόματο δικηγορικό γραφείο. Δικηγόροι του γραφείου Νίκος Αναστασιάδης, με παραπλανητικά στοιχεία, εκπροσωπούσαν τη Ryan Air σε διαπραγμάτευση με το κράτος για την πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών. Συμπέθεροι. Συνέταιροι. Ημέτεροι. Θυγατέρες και γαμπροί. Οι μεγιστάνες φίλοι του, ο Σαουδάραβας και τώρα ο Λεμπέντεφ. Τα διαβατήρια και τα Pandora Papers. Τα τζετ και η Ryan Air. Αυτά είναι τα έργα της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και Αβέρωφ Νεοφύτου. Και το πιο εξοργιστικό από όλα είναι ότι επιμένουν ότι είναι άμωμοι και αμόλυντοι, επιβεβαιώνοντας πόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Όλα συγκλίνουν σε μια ηχηρή εντολή της κοινωνίας. Δεν πάει άλλο», ανέφερε. Πρόσθεσε τέλος, ότι αυτή η οργή πρέπει να γίνει φωνή και δράση για μια άλλη, καλύτερη Κύπρο.

Την ίδια ώρα όμως, η μαζική παρουσία έξω από το Προεδρικό σήμερα είναι ένα στοίχημα και για την ηγεσία του ΑΚΕΛ η οποία θέλει να κινηθεί σε ρυθμούς φουλ επίθεσης κατά της Κυβέρνησης αλλά και του Δημοκρατικού Συναγερμού, διευρύνοντας τον κύκλο της κριτικής πέραν από το θέμα της διαφοράς. Στην ατζέντα του ΑΚΕΛ έχει μπει ήδη το θέμα της ακρίβειας και το οποίο πλέον μπαίνει και αυτό στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής ατζέντας. Τις προηγούμενες μέρες ο γγ του ΑΚΕΛ είχε ζητήσει την εγγραφή πρότασης νόμου για τροποποίηση του ΦΠΑ. Από βδομάδας το θέμα αναμένεται να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο στην κριτική κατά της Κυβέρνησης, καθώς την ίδια ώρα ετοιμάζονται και νέες σχετικές προτάσεις που θα έχουν ως θέμα την ακρίβεια.

Πελεκάνος: Δεν θα  ακολουθήσουμε στον κατήφορο

Έντονη ήταν η απάντηση του κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, δηλώνοντας πώς η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει το ΑΚΕΛ στον κατήφορο, κατηγορώντας το κόμμα της Αριστεράς πως χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούσε και πριν τις βουλευτικές εκλογές. «Η απάντηση του λαού δεν φαίνεται να επιδοκίμασε μεθόδους που, αντί του συμφέροντος του συνόλου, υπηρετούν μόνο κομματικές σκοπιμότητες για ψηφοθηρία», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας πως το ΑΚΕΛ, πέρσι τέτοιες μέρες, εν μέσω πανδημίας είχε θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για παράλυση του κράτους, με την καταψήφιση του Προϋπολογισμού. «Φέτος, προπαγανδίζοντας, για άλλη μια φορά, επιχειρεί να στήσει ξανά το ίδιο σκηνικό. Όχι μόνο δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αλλά ένα χρόνο και μερικούς μήνες πριν τις εκλογές του 2023, και ελάχιστους μόνο μήνες μετά το εκλογικό του φιάσκο στις Βουλευτικές Εκλογές, εμφανίζεται και πάλι ως ο κύριος αποσταθεροποιητικός παράγοντας, ως νοσταλγός του χάους και της διάλυσης», σημείωσε.

Αβέρωφ: Επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ έδωσαν υπηκοότητα 

Σε γραμμή σκληρού ροκ απάντησε στην Εζεκία Παπαϊωάννου ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δηλώνοντας ότι το ΑΚΕΛ κατηγορά τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση για μια εταιρεία κέλυφος που γράφτηκε πριν από αρκετά χρόνια αλλά που η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη με πολιτική απόφαση, έδωσε τέλος στις εταιρείες κέλυφος. «Και την ώρα που αποφασιζόταν να καταργηθεί αυτή η πρακτική, το ΑΚΕΛ διαμαρτυρόταν ότι αυτή η σωστή απόφαση της Κυβέρνησης θα έπληττε δήθεν τις σχέσεις μας με τη Ρωσία», δήλωσε, προσθέτοντας πως «για τον περί ου ο λόγος κύριο που κατηγορείται από το ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος, είναι αυτός που πήρε υπηκοότητα με διαδικασίες επί διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ». Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ακόμα ότι αυτά τα ζητήματα επιλύονται με θεσμικές αλλαγές όπως αυτή με την απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση των εταιρειών κέλυφος, αλλά και με άλλα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση. Αναφέρθηκε ακόμα στην πρόσκληση της Κυβέρνησης και του Προέδρου προς όλα τα κόμματα «μαζί να δούμε λάθη και αδυναμίες και το οφείλουμε στην κοινωνία μέσα από ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο, να καλυτερεύσουμε το σύστημα για να μην υπάρχουν ενδεχόμενα που δημιουργούν μια κακή εικόνα για τη χώρα μας». Για να καταλήξει λέγοντας πως «αυτό είναι το πρώτιστο και για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τόπο μας χρειάζεται να συμβάλουμε όλοι μαζί και δεν ωφελεί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο ποιος είναι ο πιο τίμιος ή λιγότερο διεφθαρμένος».

Philenews