Νουρής: Χρειάζεται ισορροπία με την αξιοποίηση αιτητών ασύλου στην εργασία (VID)

Υπέρ της ισορροπημένης διαχείρισης των αιτητών ασύλου σε ότι αφορά την αξιοποίηση τους για σκοπούς εργασίας τάσσεται ο Υπουργός Εσωτερικών. Μιλώντας στον Alpha και κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές για αξιοποίηση αυτών των ανθρώπων προς αντιμετώπιση του κενού που υπάρχει στην εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού αυτή την περίοδο, ο Νίκος Νουρής εξέφρασε συγκεκριμένη ανησυχία για αυτό το ζήτημα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε αρχικά το γεγονός ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια υποδεχόμαστε χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένες εργασίες τις οποίες δεν επιλέγουν οι Κύπριοι και που οι εργοδότες καταφεύγουν στην αγορά εργασίας του εξωτερικού. Τέτοιοι είπε είναι οι τομείς της γεωργίας ή της κτηνοτροφίας ή και της βιομηχανίας.

«Εκείνο που έχουμε προσθέσει τελευταία στη διαδικασία εργασίας είναι ότι έχει δοθεί η δυνατότητα σε αιτητές ασύλου να εργάζονται σε συγκεκριμένες εργασίες βεβαίως αυτό επαναλαμβάνω γίνεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο και χρειάζεται όντως πολύ προσοχή και ισορροπία στο συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν πρέπει σε εκείνους τους αιτητές ασύλου των οποίων οι αιτήσεις κρίνονται ή θα κριθούν ότι είναι αβάσιμες και πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους να μην δημιουργούμε εμείς από μόνοι μας τις δυνατότητες παραμονής ανθρώπων που δεν νομιμοποιούνται να μείνουν στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: alphanews.live