Ο διορισμός τον βρήκε στο νοσοκομείο

Τη χτεσινή μέρα θα θυμάται σε όλη τη ζωή του ο κ. Μιχάλης Περσιάνης, αφού η μοίρα του επεφύλαξε δυο καθοριστικά περιστατικά. Από τη μια ένα καρδιακό επεισόδιο τον έστειλε στο νοσοκομείο και τον καθήλωσε προσωρινά στο κρεβάτι και ταυτόχρονα το Υπουργικό Συμβούλιο τον διόριζε  Πρόεδρο του Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

Το καρδιακό επεισόδιο και την περίθαλψή του στο νοσοκομείο γνωστοποίησε ο ίδιος δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μια επεισοδιακή μέρα». Στο μεταξύ είχε γίνει γνωστός και ο διορισμός του ως Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Έτσι φίλοι και γνωστοί του εύχονταν  περαστικά για την περιπέτεια της υγείας του και όσοι πρόλαβαν και ενημερώθηκαν για τον διορισμό του, τού έδιναν ταυτόχρονα και συγχαρητήρια. Άλλοι αγνοώντας τον διορισμό του, αφού ζητούσαν να πληροφορηθούν για την κατάσταση της υγείας του, ρωτούσαν και για ποιο διορισμό γινόταν λόγος.

Ο διορισμός του κ. Περσιάνη προέκυψε μετά την απόφαση του μέχρι τώρα προέδρου του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρη Γεωργιάδη για αποχώρηση από τη θέση του. Την απόφαση του κ. Γεωργιάδη έκαμε αποδεκτή ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης. Προχώρησε υποβάλλοντας πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο προτείνοντας τον κ. Περσιάνη για νέο πρόεδρο κάτι που έγινε αποδεκτό.

 Ο κ. Δημήτρης Γεωργιάδης είχε διοριστεί ως ο πρώτος Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2014 για έξι χρόνια και η θητεία ανανεώθηκε το 2020. Η θητεία του κ. Γεωργιάδη έληξε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Μετεγγραφή από την Τράπεζα Κύπρου

Ο Μιχάλης Περσιάνης ήταν Διευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου από το 2015.

Εργάστηκε ως ανταποκριτής της Wall Street Journal/Dow Jones την περίοδο 2011 – 2014, ως Αρχισυντάκτης για την οικονομία και τα χρηματοπιστωτικά θέματα στην εφημερίδα “Καθημερινή” (Έκδοση Κύπρου) μεταξύ 2009 – 2014, επικεφαλής έρευνας για την προεδρική εκστρατεία και επικεφαλής του κοινοβουλευτικού γραφείου του Ιωάννη Κασουλίδη στις Βρυξέλλες τα έτη 2005 – 2009.

Ακόμη υπήρξε συνιδρυτής της Intelanco Bespoke Analysis (2012 – 2014), αναλυτής του Institute of World Politics (2005) και παρείχε πολιτική στήριξη στον Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., Γιώργο Βασιλείου.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Rutgers της Νέας Υερσέης, Αμερικής το 2002 και το μεταπτυχιακό του στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Διεθνή Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο John Hopkins στο Μαίρυλαντ της Αμερικής το 2005.